Günün Videosu

​Rusya‬: ‪‎Türkiye‬'nin ‎Suriye‬'deki militanları desteklemesi kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin, Suriye'deki militanların desteklenmesinin ‘kabul edilemezliği' konusunda Moskova'yı dinlemesini umduklarının altını çizdi.
Kırım’daki Artek yaz kampında haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, Türkiye'nin, Suriye'deki militanların desteklenmesinin ‘kabul edilemezliği' konusunda Rusya'yı dinlemesini umduklarını söyledi.

"Ankara'nın, Suriye topraklarındaki militanların Türkiye tarafından desteklenmesinin kabul edilemez olduğunu idrak etmesini umuyoruz ve bunun için her şeyi yapıyoruz" diyen Zaharova, bu meseleyi hem ikili temaslarda hem de uluslararası platformlarda gündeme getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Zaharova ayrıca IŞİD'in Türkiye toprakları üzerinden aldığı destek konusunda istihbarat servisleriyle çalışmaya devam ettikleri ekledi.

'BİRİLERİ IRAK İŞGALİ NEDENİYLE SORUMLU TUTULMALI'

İngiltere'nin 2003'teki Irak Savaşı'ndaki rolüne yönelik en kapsamlı soruşturmanın bulgularını içeren Chilcot raporunun, başka bir ülkenin iç işlerine karışmanın yanlış olduğunu söyleyen Rusya'nın haklılığını doğruladığını söyledi.

"Rusya, Irak'ı işgal etmenin bir hata olduğunu 2003 öncesinden beri söylüyordu. Irak kampanyası yasadışıydı, buna gerek yoktu" ifadelerini kullanan Zaharova, birilerinin Irak işgali nedeniyle sorumlu tutulması gerektiğini vurguladı.

'RUSYA ASKERİ FAALİYETLERİ KONUSUNDA ŞEFFAF'

Ayrıca Zaharova İsveçli yetkililerin, Rusya'nın ülkeye karşı ‘tehdit oluşturduğu' şeklindeki demeçlerini ‘enformasyon kampanyası' olarak tanımlayıp, ülkesinin askeri faaliyetleri konusunda şeffaf olduğunu belirtti. Rus ordusunun modernize edilmesinin ise NATO'nun eylemlerine verilen bir yanıt olduğunu vurgulayan Zaharova, bunun Rusya'nın saldırgan olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Zaharova bu konuları İsveç'le görüşmeye hazır olduklarını ancak Stockholm'un doğrudan diyalog kurmaktan kaçındığını da ekledi.

Kaynak:sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Rusya‬: ‪‎Türkiye‬'nin ‎Suriye‬'deki militanları desteklemesi kabul edilemez" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete