Günün Videosu

​Öğretim üyesi emekli milletvekillerine çifte kıyak

400 bin öğretmen atama beklerken, Hükümet öğretmenlere sözleşme dayatması hesabı yaparken, Meclis'ten yine milletvekillerine özel kıyak bir madde çıktı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşmeleri süren tasarıya; öğretim üyesi milletvekillerine istedikleri şehirde, istedikleri üniversitede çalışma hakkı getiren madde  eklendi.

EMEKLİ OLUNCA HEM VEKİL HEM ÖĞRETİM ÜYESİ MAAŞI ALACAKLAR

Milletvekillerinin, emekli olduklarında hem emekli vekil maaşını hem de öğretim üyesi  olarak ücret ve döner sermayeden pay almasını sağladığı için zaten eleştirilen  maddeye ek yapıldı.

EMEKLİ VEKİLLER İSTEDİĞİ ŞEHİRDE, İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYİ SEÇECEK

Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşmeleri süren tasarının 36. maddesi ile getirilen düzenleme sayesinde öğretim üyesi olan vekillerin, milletvekilliği  sona erdikten sonra hiçbir prosedüre takılmadan istedikleri şehir ve istedikleri üniversitede çalışması  sağlandı.

CHP'Lİ VEKİLLER KARŞI ÇIKTI, YÖK BAŞKANVEKİLİ VE BAKAN DESTEK VERDİ AMA...

Düzenlemeye CHP'li vekiller karşı çıktı. Komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, AKP'nin bu düzenleme ile akademisyen milletvekillerine ömür boyu ayrıcalık tanıdığını ifade ederek, değişikliğe karşı çıktıklarını belirtti.

CHP milletvekili Mustafa Balbay: "Akademisyen vekiller emeklilikte istediği üniversiteye geçecek. Böyle bir ayrıcalık yapılamaz" dedi.

Eleştiriler üzerine YÖK Başkanvekili'nin "tasarıdan çıkarırız" demesine ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da "çıkabilir" sözleriyle olur vermesine rağmen; AKP'li vekillerin onayı ile madde kabul edildi.

80 MİLLETVEKİLİ İÇİN YASA DEĞİŞTİ

AKP'li milletvekillerinin oyları  ile kabul edilen madde, şu an 60 kadarı emekli olan ve 20’si de milletvekilliğini sürdüren  yaklaşık 80 vekile kendi istediği herhangi bir şehirde ve üniversitede, çifte maaş  alarak çalışma olanağı sağlıyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK YENİDEN ELE ALINACAK

Öte yandan tepkiler üzerine, öğretmenlere sözleşme dayatması getirdiği için eleştirilen ve dün akşam komisyonda kabul edilen maddenin yeniden ele alınması kararlaştırıldı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Öğretim üyesi emekli milletvekillerine çifte kıyak" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete