Günün Videosu

AKP, El Kaide'nin dergisine bandrol vermiş!

El Kaide'ye bağlı Tevhid ekibinin devlet izinli kitap dağıttığı ortaya çıktı.
45 kişinin yaşamını yitirdiği Atatürk Havalimanı’nı saldırısının ardından, El Kaide bağlı Tevhid ekibinin İstanbul’un muhtelif semtlerinde ve özellikle metro girişlerinde ‘cihat’ konulu broşürler dağıtması tepki toplamıştı. Ancak grubun etkinliklerinin bununla sınırlı olmadığı devlet izinli kitap dağıttığı da ortaya çıktı.

İstanbul’daki IŞİD ana davası kapsamında tutuklanıp serbest Bırakılan Ebu Hanzala kod isimli Halis Bayancuk’a bağlı ekibin Diyarbakır’da da elini kolunu sallayarak, propaganda faaliyetlerinde bulunduğu anlaşıldı. El Kaide’ye bağlı Tevhid ekibi, şehirde cami çıkışlarında halka kitap dağıtımı yapıyor.

BANDROLLÜ KİTAPLAR!

Emniyet, Selefi örgütün havalimanı saldırısının ardından bile bildiri dağıtmasına engel olmazken, kitap dağıtımı konusundaki bir başka detay da gözler önüne seriliyor. Söz konusu kitapların ‘bandrollü’ olduğu anlaşılıyor. Bu nedenle esas meselenin bildiri dağıtımına izin verilmesi olmadığı görülüyor.

Kitaplarının basılmasına izin verilen hatta bandrol verilmekte bir sakınca görülmeyen selefi cihatçıların cüreti nereden aldığı da ortaya çıkıyor.



TERAVİH ÇIKIŞI DAĞITTILAR

Diyarbakır’da 29.06.2016 tarihinde teravih namazı çıkışı sakallı şahıslar tarafından herkese dağıtılan “Tüm Resullerin Ortak Daveti” adındaki kitap, tam olarak IŞİD zihniyetini yansıtıyor. Kitapta mahkeme ve askeri kurumlar reddedilirken, Türkiye de ‘tağut’ (put) olarak nitelendiriliyor.

“Tüm Resullerin Ortak Daveti” adlı kitabın Kültür Bakanlığı’nın izni ve hologramı ile basılmış olduğu gözleniyor. Konuyla ilgili en ilginç noktalardan biri ise kitabın Atatürk Havalimanı saldırısından sonra bile dağıtımındaki rahatlık.



TAĞUT YOLUNDAKİ KAFİRLER

Kitapta, Türkiye çarpıcı ifadelerle tağut olarak değerlendirilirken çarpıcı ifadeler dikkat çekiyor: “Bu ayette Allah, iki yoldan ve bu yollarda savaşan iki gruptan bahseder. Birinci ordu, Allah’a iman etmiş ve O’nun yolunda savaşan müminler, ikinci orduysa tağutun yolunda savaşan kâfirler…”

Kaynak: Birgün Gazetesi - Erk ACARER

    :

    :

    :

    :

    "AKP, El Kaide'nin dergisine bandrol vermiş!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete