Zehir saçan Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel

Kadıköylüleri isyan ettiren Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce ihaleye verilmesine rağmen, halen ıslah edilemeyen ve çevreye yaydığı kötü koku, sağlıksız ortam nedeniyle Kadıköylüleri isyan ettiren Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.

KURBAĞALIDERE KENARINA 12 KATLI OTEL

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, zehir saçan Kurbağalıdere’nin kenarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla 12 katlı bir oteli yapılacak. Kadıköy Salı Pazarı olarak bilinen ancak şu anda Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının merkezi konumundaki araziyle, Fenerbahçe stadı arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana yapılacağı ifade edilen otel inşaatının dere yatağı gibi riskli bir alana yapılacağı ifade ediliyor.

BÜYÜK RİSK TAŞIYOR!

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Kurbağalıdere’yi ıslah edemeden, dere yatağına, stadyum kenarı gibi kaotik bir yere 40-50 metre yüksekliğinde otel yapılması büyük riskleri de beraberinde getirecektir. ‘Dere mutlak koruma bandı’ denilen ‘komşuluk’ sınırının bile gözetilmediği proje bölgede yeni tehditler oluşturacak” ifadelerinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş, su soruları yöneltti:

"OTEL PROJESİ HANGİ FİRMAYA AİT?"

“- Zehir saçan Kurbağalıdere’nin ıslahı bile tamamlanmadan alelacele otel projesine onay verilmesinin gerekçesi nedir?

- Otel projesi hangi firma ya da firmalara aittir?

- Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmaları ne zaman tamamlanacaktır? Islah çalışmaları hangi aşamadadır?

- Otelin yapılacağı bölge deprem riski ve zemin sıvılaşması açısından hangi riskleri taşımaktadır? Bölgenin zemin etüt değerleri nedir?”

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Zehir saçan Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete