Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Doğu Karadeniz'de şiddetli yağışların etkili olduğu belirtilerek, özellikle Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin çevrelerinde sel ve taşkın gibi olaylara karşı dikkatli olunması istendi.
Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden  yapılanmeteorolojik uyarıda, Doğu Karadeniz'de son 24 saat içinde Rize  Derepazarı'nda 136,1, Rize merkezde 124,7, Hopa'da 101,8, Of Fidanlık'ta 66,7,  Kalkandere'de 65,5, Güneysu'da 52,5, Borçka'da 39,4, Pazar'da 33,4, Murgul'da  32,7 ve  Ardeşen'de 32,2 kilogram yağış ölçüldüğü belirtildi.
 
  Açıklamada, sağanak yağışların yarın akşam saatlerinde Doğu  Karadeniz'in tamamında çok kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin  sahilinde ise şiddetli olmasının beklendiği vurgulandı.
 
 Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğine  işaret edilen açıklamada, "Aşırı ve şiddetli yağışlardan sonra toprağın doymuş  olması sebebiyle bu yağışlara ilave olarak Doğu Karadeniz'de yarın akşam  saatlerinden itibaren beklenen şiddetli yağışlar, taşkın ve sel riskini  artıracağından ilgililerin ve vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve  tedbirli olması gerekmektedir." ifadesine yer verildi.

    :

    :

    :

    :

    "Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete