​Yüksek yargıda tartışmalı düzenleme

AKP iktidarı yargıyı tam anlamıyla ele geçirmek için son hamlesini yapmak üzere.
KARŞI GAZETE | HABER MERKEZİ

İddiaya göre Danıştay ve Yargıtay’daki yeni düzenlemeler Yargı’da Birlik Platformu'nun yapacağı fişlemelerden sonra Meclis Genel Kurulu’na sevkedilecek. 

FİŞLEMELERE MİT'TEN DESTEK

Tartışmalı düzenleme Adalet Komisyonu’ndan geçti ancak henüz Meclis’e gönderilmedi. Sürecin yavaş ilerlediği belirtiliyor. İddiaya göre Hükümet’in işi yavaştan almasının sebebi kendisine yakın olduğu bilinen Yargıda Birlik Platformu'nun Danıştay ve Yargıtay üyelikleri için yaptığı çalışmanın henüz bitmemiş olması. 

ÜLKÜCÜ VE SOLCU HAKİM SAVCILARA DA TASFİYE

Yargıda Birlik Platformu'nun yaptığı iddia edilen fişleme hayli kapsayıcı. Hangi üye kimin adamı şeklinde detaylı bir çalışmanın yapıldığı öne sürülüyor. Dahası bu fişleme için MİT’ten de destek alındığı iddialar arasında. Çalışmaya son şekli verildikten sonra Saray’a sunulacağı, oradan onay alındıktan sonra tasarının Meclis Genel Kurulu’na sevk edileceği belirtiliyor. Muhalefet düzenlemeye sert bir şekilde karşı çıkıyor. Özellikle yüksek yargıda görev yapan solcu ve ülkücü kökenli hukukçuların da bu şekilde tasfiye edileceği konuşuluyor.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Yüksek yargıda tartışmalı düzenleme" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete