Günün Videosu

HDP dokunulmazlık direnişine hazırlanıyor

Meclis'e uzun süredir uğramayan HDP'li iki vekilin, dokunulmazlık tartışmasının noktalanmasını sınırdışına geçerek izleyeceği konuşuluyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

HDP'li vekiller dokunulmazlıkların kaldırılması girişimi üzerine alarma geçti.  Öyle ki saatlerce süren karar toplantısı nedeniyle İçişleri Bakanı'nın gensoru görüşmelerine HDP adına tek bir vekil katıldı.

DÜNYANIN DİKKATİNİ MECLİS'E ÇEKECEKLER...

Uzun süren toplantıda HDP'nin dokunulmazlıkların kalkması durumunda takınacağı tavır tartışıldı. "Dokunulmazlığımız kaldırılsa, Meclis'ten çıkmayacağız." kararı alan HDP'liler, Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre dünyanın dikkatini Türkiye'ye çekmek istiyor.

Haftaya komisyon aşaması başlayacak görüşmelere tam kadro katılmayı planlayan HDP, aynı zamanda TBMM çatısı altında da direniş başlatacak. HDP'li vekiller dokunulmazlık tartışması başladığı andan itibaren Meclis'te kamp kuracak.

POLİS GELİRSE, 1994’TE YAŞANAN GÖRÜNTÜLER TEKRARLANIR

Genel Kurul salonunda ve kulislerde bekleyerek, polisin kendilerini gözaltına almasına karşı çıkmayı planlayan  HDP, direnerek 1994 yılında yaşananların benzeri görüntülerin ortaya çıkmasını  ve uluslararası kamuoyu yaratmayı hedefliyor.

1994’te Meclis'e giren polisin yaka paça götürdüğü   DEP milletvekilleri Orhan Doğan, Leyla Zana ve Hatip Dicle'nin fotoğraflarının dünya kamuoyunda yarattığı etkinin gücünü hesaplayan HDP, AKP iktidarının  ABD ve Avrupa'ya benzer bir görüntü vermekten çekineceğini düşünüyor.

İKİ HDP'Lİ VEKİL HAKKINDA SINIRDIŞINA ÇIKMA İDDİASI

HDP'li vekillerden Cizre'deki bodrum katında yaşananları gündemde tutan Faysal Sarıyıldız ve Ankara'da 29 kişinin öldüğü intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın ailesine taziye ziyareti gerçekleştiren Tuğba Hezer ise, o tartışmalı günlerden bu yana Meclis'e uğramadı... Bu iki ismin bölgede izlerini kaybettireceği ya da sınırdışına geçerek dokunulmazlık tartışmasının noktalanmasını Türkiye dışında  beklenebileceği de konuşuluyor...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    " HDP dokunulmazlık direnişine hazırlanıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete