​Kandil'den Türkiye'ye tehdit

PKK'nın liderlerinden Bayık, BBC'ye verdiği röportajda uzun ve yoğun bir savaştan söz etti, çatışmaları tırmandıracaklarını söyledi.
PKK'nın Kandil Dağı'ndaki liderlerinden Cemil Bayık, Türkiye'yi tehdit etti. Bayık, Türkiye'nin operasyonlardan vazgeçmemesi halinde çatışmaları tırmandıracaklarını belirtti.

BBC, söz konusu haberi "PKK Türkiye'yi uzun bir bağımsızlık savaşı için uyarıyor" başlığıyla duyurdu.

Bayık, "Türkiye'de operasyonların sürmesi durumunda savaşı geliştireceklerini" söyledi: "Elbette ki Türkiye'nin bu yaklaşımı olduğu müddetçe PKK de savaşı geliştirecektir. Sadece Kürdistan'da değil Türkiye'de de savaş gelişir. Savaşı sadece silahlı savaş olarak da anlamamak gerekiyor, savaşın birçok yönü var."

"ABD İLE PKK ARASINDA TEMAS VAR"

Cemil Bayık Ağustos ayında ABD ile temas kurduklarını söylemiş ancak bu açıklama ardından Amerikan Dışişleri Bakanlığı bu iddiayı reddetmişti.

Bayık, "BBC muhabirinin Kerkük'te görüştüğümüz PKK komutanları Koalisyon güçleriyle dolaylı temasları olduğunu söyledi, bu doğru mu" sorusuna şu cevabı verdi:

"Dolaylıdan da öte direkt de sayılabilir. Çünkü bizim güçlerimizin DAEŞ'le nasıl mücadee ettiğini dünya alem biliyor. Kaolisyon güçlerinden gizli, DAEŞ'le mücadele yürütülmedi. Zaman zaman görüşmeler bile olmuştur. DAEŞ'e karşı mücadele eden, gerillayla iletişime geçmek zorunda."

Bayık, muhabirin "bu temasla ABD'den mi bahsettiği" sorusuna, "Amerika'dan da, İngiltere'den de… Koalisyon güçlerini temsil eden esas Amerika'dır tabi. Sorun Amerika'yla veya başka biriyle görüşüp görülmeme sorunu değildir" cevabını verdi.

ASIL ÇAĞRI TÜRKİYE'YE YAPILMALI

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass geçtiğimiz günlerde PKK'ya silah bırakma çağrısını içeren bir açıklama yapmıştı.

Bayık tek taraflı çağrıların anlamının olmadığını söyledi:

"Bazıları bize 'savaşı durdurun' çağrısı yapıyor. Bu bir şey ifade etmiyor. Bu savaş bir sonuçtur, buna yol açan nedenler var. Bu nedeeleri ortadan kaldırmayan herhangi bir savaşı durdurma pek bi sonuç yaratmaz.

"Yeniden bizim ateşkes yapmaızın herhangi bir anlamı yoktur. Bize bu çağrları yapanların Türkiye'ye de bu çağrıyı yapması gerekiyor."

Türkiye'yi bölmek istemediklerini savunan Bayık, örgütün müzakerelere halen açık olduğunu söyledi.

    :

    :

    :

    :

    "​Kandil'den Türkiye'ye tehdit" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete