Erdoğan'ın jöleli danışmanından 'Meclis Başkanı' savunması

Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut " “Sayın Meclis Başkanı açıklamasında anayasada laiklik olmasın demedi. Meclis Başkanı anayasada laikliğin tanımı olmasın dedi” ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın içindeki şeriat özlemini açığa çıkardığı “Laiklik, yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan savunma geldi.

KARHRAMAN 'ANAYASADA LAİKLİK OLMASIN' DEMEMİŞ

TRT Haber'deki "Derin Analiz" adlı programda konuşan Bulut, “Sayın Meclis Başkanı açıklamasında 'anayasada laiklik olmasın' demedi. Ama Türkiye'de tartışma artık o kdar farklı noktalara gelmiş, o kadar ucuzlaşmış ki... Haberler şöyle yapıldı 'Meclis Başkanı açıklama yaptı, anayasada laiklik olmasın’ şeklinde yapıldı" ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı'nın anayasada yer alan "laiklik" tanımı ile ilgili konuştuğunu iddia eden Bulut, "'Anayasada laiklik olmasın' demedi. Bakın iki cümle birbirinden o kadar farklı ki. Ama bazı medya unsurları, bunlar yurtdışından beslenen medya unsurları, her türlü cümleyi çarpıtarak haber yapıyorlar. Biraz ahlakınız olsun" dedi.

İsmail Kahraman'ın skandal sözlerini haber yapanlar için "Siz de bu ülkenin insanıyız diyorsanız, yaptıklarınız halk tarafından görünmüyor sanmayın Laiklikle ilgili kimsenin sorunu yok. Laiklik kelimesiyle sorunum var benim. Ben binlerce yıldır yitirdiğim sentezde zaten din ve devlet işlerini birbirinden ayırmışım" diyen Bulut "Bu senetezde fransız cetveliyle ölçmenin anlamı yok. Meclis Başkanı'nın söylemek istediği bu. 'Laikliğe karşıyım' demedi" şeklinde konuştu.

Sözü İsmail Kahraman'ı protesto etmek için sokaklara çıkan ve polisin sert saldırısıyla karşı karşıya kalan yurttaşlara getiren Bulut, Kahraman'ın şeriatçı çıkışına tepki gösterenleri hedef alarak "Sayın Cumhurbaşkanımızın da bugün dediği gibi, kimse toplumu ateşlemeye çalışmasın. Kimsenin bu kavramlarla derdi yok. Ama benim bu kelimeyle derdim var. Meclis Başkanı'nın söylemediği cümle üzerinden haber yapılıyor, söylemediği cümle yüzünden haber yapılıp insanlar sokaklara çıkıyor. TBMM önünde gösteri yapılıyor. Arkadaş sen bu gösteriye giderken, eğer kırma kollu asker değilsen, kimse seni göndermediyse... Okusana cümleyi, bir oku da öyle git ya" ifadelerini kullandı.

Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın jöleli danışmanından 'Meclis Başkanı' savunması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete