Cihaner’i gözaltına alan TEM şube müdürü hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Erzincan Ergenekon davasında yapılan gözaltılarda aktif rol oynayan dönemin Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Murat Günbeyi hakkında 'FETÖ/PYD' soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı.
Erzincan’da, 2009 yılından İrtica ile Mücadele Eylem Planını uygulamaya koydukları iddiasıyla dönemin 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve yine o dönem Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında Erzurum Özel Yetkili 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

İLHAN CİHANER'İ GÖZALTINA ALMIŞTI

Erzincan Ergenekon soruşturması kapsamında,  Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Murat Günbeyi ve Özel Yetkili Savcı Osman Şanal 6 Şubat 2010 günü Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’i makamında gözaltına almıştı.

Cihaner beraat etti, özel yetkili savcılar hakkında suç duyurusu yapıldı

Yargıtay 11’nci Ceza Dairesi, 13 Kasım 2015’te CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 14 sanığın ‘Ergenekon terör örgütü üyeliği’ suçundan yargılandığı davadan beraatlarine karar verdi. Ayrıca ‘Ergenekon terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla açılan soruşturma, kovuşturma evresinde hukuka aykırı eylem ve işlemleri nedeniyle başta o dönemki özel yetkili savcılar Osman Şanal ve Taner Aksakal olmak üzere yargı mensupları ile kamu görevlileri hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

İLHAN CİHANER'İN 'KEHANETİ'

İlhan Cihaner, 6 yıl kadar önce Erzincan’dan Adana’ya düz savcı olarak atanması üzerine basın mensuplarına;”Bir kehanette bulunayım. Bu süreçte rol alan bir çok insanın, çok uzak memleketlere kaçacaklarını şimdiden size söyleyebilirim. Ben burada saldırıya, açık bir hukuksuzluğa uğramış insanım. Bunların hesabını sorunca, bunun zamanı gelecek tabii ki. Başkaları kaçacak, başkaları kurtulmaya çalışacak” demişti.

TEM ŞUBE MÜDÜRÜ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Davanın açılmasında aktif rol oynadığı gerekçesiyle, dönemin Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Murat Günbeyi hakkında da soruşturma başlatıldı. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı; ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’, ‘özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek’, ‘iftira’, ‘kayda alınan konuşmaları yayınlamak’ suçlamalarından Murat Günbeyi hakkında yakalama kararı çıkardı.

AKP’DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

2011 Genel Seçimleri’nde AKP’den milletvekili aday adayı olan Günbeyi, son olarak atandığı Kilis Emniyet Müdürlüğü’nde 3 ay süreli sağlık raporu almıştı.

Davanın tek şikayetçisi tutuklandı

‘FETÖ/PYD’ soruşturması kapsamında, Erzincan Ergenekon davasının tek şikayetçisi olan ve Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları eski Müdürü Ahmet Demir, görevli olduğu Erzurum’da bir süre önce tutuklanmıştı. 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Cihaner’i gözaltına alan TEM şube müdürü hakkında yakalama kararı çıkarıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete