RTÜK'teki "yandaş koruma taktiğini" bu dilekçe ortaya çıkardı!

Karşı Gazete'nin ortaya çıkardığı RTÜK'teki uzman görünümlü Aktroll skandalının patlamasına neden olan belgeye, yine Karşı Gazete ulaştı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL | Burcu Oral EVREN

BAŞKANA YAZILAN DİLEKÇE, OYUNU ORTAYA ÇIKARDI


Meğer, RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İsmet Demirdöğen'in 12 Nisan 2016’da başkanlık makamına yazdığı dilekçe üzerine RTÜK'te yuvalanan aktroller harekete geçmiş...

İZLEME DAİRESİNDE YENİ KADROLAŞMA SONRASI YANDAŞLAR KORUNUYOR

Karşı Gazete'ye konuşan bir üst kurul üyesi birkaç ay  önce "paralel"  oldukları iddiasıyla İzleme Dairesi uzmanlarına yönelik operasyon yapıldığını ve bu uzmanların başka birimlere dağıtılarak İzleme Dairesi'ne AKP'ye yakın kişilerin getirildiğini belirtti. Ayrıca şu bilgileri paylaştı:

"SABAH GAZETESİ O HABERİ TAKTİK GEREĞİ YAPTI"

"Bu yeni kadrolaşmanın ardından iktidara yakın kanallara ait hiçbir rapor hazırlanmadı hatta şikayetlere rağmen işlem yapılmadı.   Üç aydır o kanallara ilişkin hiçbir rapor gelmiyor şikayetlere rağmen... Bu konu bir dilekçe ile Başkanlığa ulaştırılınca, muhalif kanalları boğmak için uygulanan strateji de ortaya çıktı.  Sabah Gazetesi'ne "CHP'li üyeler uzmanlara ceza yazılsın diye  baskı yapıyor" haberi yaptırıldı. Bu iddialar külliyen yalandır. Hele ki o haberde geçen "Uzmanlar, üyelerin odalarına çağrılıyor." ifadesi kesinlikle doğru değil.

"ÜST KURUL ÜYELERİ, UZMANLARLA MUHATAP BİLE OLMAZ"

Oysa CHP ve HDP'li üyeler uzmanları odalarına çağırmak bir yana onlarla muhatap bile olmuyor.   Üst kurul üyelerin buradaki muhatabı Başkan, Başkan Yardımcısı ve Daire Başkanlarıdır. Üyeler, uzmanlarla muhattap olmaz! Bu yolla bazı kanalları koruma, kollama bazılarına ceza verme anlayışı meşrulaştırmaya çalışıyorlar.

RTÜK'teki bu gelişmeler, Başkanlığı yazılan dilekçeden sonra ortaya çıkmıştır. RTÜK'te iktidara yakın kanalları koruma ve kollama, muhalifleri cezalandırma uygulaması vardır.

İŞTE RTÜK'TEKİ AKTROLLERİ SU YÜZÜNE ÇIKARAN O DİLEKÇE...


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "RTÜK'teki "yandaş koruma taktiğini" bu dilekçe ortaya çıkardı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete