​ABD, Kilis'e yeni üs mü kuracak?

İncirlik'ten uçakları kalkacak, Kilis'ten füzeleri fırlatılacak...
KARŞI GAZETE | ÖZEL | Burcu Oral EVREN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun doğruladığı  "ABD’nin HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) füze bataryalarını Mayıs ayında Türkiye sınırına yerleştireceği haberleri" ne anlama geliyor?

DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI:”ABD FÜZE BATARYALARINI TÜRKİYE SINIRINA YERLEŞTİRECEK"

Kilis'e ardı ardına  atılan roketlerin ardından alınan bu kadar, PYD'ye ne sağlıyor? Karşı Gazete,  "füze bataryalarının getirilmesi" ifadesinin arkasında ne yattığını, uzmanlara sordu. Gazetemize konuşan askeri kaynaklar, füze bataryalarının tek başına değil, onları kullanacak ABD askerleri ile birlikte geleceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

FÜZE BATARYALARI TEK BAŞINA DEĞİL, ABD ASKERLERİ İLE BİRLİKTE GELECEK

Bu füze sistemlerini kullananacak ABD birlikleri acaba  kaç kişiden oluşuyor? Türkiye'de ne kadar kalacaklar? Geçici bir üs mü kurulacak, yoksa daimi mi olacak? Tüm bu soruların yanıtlanması gerekiyor.

ABD FÜZELERİ, PYD'NİN ÖNÜNÜ AÇACAK...

Öte yandan bu füzeler ile  IŞİD'den temizleneceği söylenen bölge, aynı zamanda PYD'nin de ele geçirmeye çalıştığı bölge. Suriye sınırı o hat boyunca IŞİD'den temizlenince, bu kurulmak istenen Kürdistan için de bir adım olacak...

ABD ASKERLERİ KİLİS'TEN NE ZAMAN GİDECEK?

ABD'nin o füzeleri getirirken gerçek hedefi IŞİD ile savaş mı yoksa silahlarını sağladığı PYD'nin güneydeki Türkiye sınırı boyunca uzanan bölgeyi ele geçirmesi mi?

Türkiye, sınırından 20 kilometre uzaktaki teröristlerle kendisi savaşamayacak kadar aciz mi?

Madem IŞİD, hem Rusya'nın hem de Türkiye'nin ortak düşmanı; bu ortak düşmana karşı Rus'lardan tereddüt ederek niye uçak kaldırılmıyor? Her gün PKK'ya karşı Kandil'i bombalayan TSK, neden 20 kilometre ötedeki IŞİD'i bombalamak için ABD'den yardım istiyor?

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNİN SONUÇLARI...

Önceleri kimsenin bir anlam veremediği, Rus uçağının düşürülmesi olayının sonuçları şimdi iyice ortaya çıkmaya başladı. ABD, Türkiye'nin Rus'lardan çekindiği için hava harekatı yapamamasını fırsat bilerek Kilis'i korumak bahanesiyle oraya yerleşecek... PYD'ye sınırdan destek verecek.

ABD askeri, Küçük İncirlik olmaya aday Kilis'ten ne zaman gider? Gider mi? Onu da göreceğiz..."

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​ABD, Kilis'e yeni üs mü kuracak?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete