Guardian: Türkiye, Erdoğan’ın IŞİD’e kasten göz yummasının bedelini ödüyor

İngiliz The Guardian gazetesi, İstanbul’daki saldırının ardından Türk hükümetinin terör örgütü IŞİD’e karşı tavrını sorgulayan bir makale yayınladı.
Simon Tisdall imzalı ve “Türkiye, Erdoğan’ın IŞİD’e kasten göz yummasının bedelini ödüyor” başlıklı yazıda, “Temel problem, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin güneydoğusunda yerleşik Kürtlerin IŞİD’den daha büyük tehdit olduğunu düşünmesi.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin IŞİD’i, Kürtlerin yanı sıra Irak ve Suriye hükümetlerine karşı savaşması için gizlice destek, eğitim ve para verdiği ya da eleman devşirmelerine yardım ettiğine yönelik iddiaların çoğunun kanıtlanmadığını ifade eden Tisdall, doğrudan silah desteği abartı da olsa Türk aracıların IŞİD’e petrol ticareti yoluyla destek verdiğine inanıldığını ekledi.

Türk sivillerin, Erdoğan’ın ‘cihatçı’ tehdide karşı kasten göz yumması sebebiyle çok kötü bedel ödediğine dikkat çeken yazar, Türk liderlerin artık Kürtler yerine tüm güçleriyle IŞİD tehdidine odaklanmak zorunda olduğunu iddia etti. Türkiye’nin son günlerdeki dış politika açılımının da Ankara’nın tavrının bu yönde değişeceğine dair bir işaret olabileceğini kaydetti.

Kaynak: girhat.com

    :

    :

    :

    :

    "Guardian: Türkiye, Erdoğan’ın IŞİD’e kasten göz yummasının bedelini ödüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete