​Yandaş korumada dudak uçuklatan yöntem!

Soma AŞ'nin tazminat ödememesi için maden kazasından 36 gün sonra yapılan oyun, ortaya çıktı...
KARŞI GAZETE | ÖZEL | Burcu Oral Evren 

Soma'da 301 işçinin öldüğü maden kazasında asıl sorumlu olan Soma AŞ'nin, ailelerin açtığı davalardan çıkan tazminat cezalarını Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na ödettiği ortaya çıktı.

Karşı Gazete'ye konuşan CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM KİT ( Kamu iktisadi Teşebbüsleri İnceleme ve Denetleme ) Komisyonu üyesi Haydar Akar, madenin sahibi Soma AŞ'nin 301 işçinin öldüğü kazadan sadece 36 gün sonra gelecekteki tüm alacaklarına temlik koydurduğunu ( gelirini kredi karşılığı ipotek ettiğini) böylece kazada can veren işçi yakınlarına maddi ve manevi tazminat ödemekten kurtulduğunu öne sürdü.

"AKP, SOMA AŞ'Yİ KORUMA ALTINA ALDI"

"Soma AŞ. böylece AKP iktidarı tarafından koruma altına alınmış oldu." diyen Akar, ailelerden 7'sinin açtığı davaların sonuçlandığını ve tazminatları da TKİ'nin ödemek zorunda kaldığını açıkladı.

SOMA AŞ'NİN ÖDEMESİ GEREKEN TAZMİNATLARI, TKİ'YE ÖDETTİLER

"TKİ 7 dava için 3,5 milyon lira ödemek zorunda kalmıştır. Aslında bu tazminatı Soma AŞ'nin ödemesi gerekiyordu. Diğer davalar da sonuçlandığında toplam tazminat bedeli en az 150 milyon lirayı bulacak ve TKİ bunu ödeyecek. Tüm bu paralar halkımızın cebinden çıkacak."  diye konuşan Akar, şu değerlendirmeyi yaptı:

'TKİ GENEL MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ"

Eğer kaza TKİ'nin kendi işlettiği maden ocağında olsaydı bu tazminatı TKİ'nin ödemesi  normaldi ancak şu an ise TKİ'nin farklı bir şirketin borçlarını üstlenmesi ve temlik yolunu açması yandaş şirketlerin nasıl korunduğunu ortaya çıkardı,

TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş hakkında , KİT Komisyonu üyemiz Amasya milletvekili Mustafa Tuncer suç duyurusunda bulundu ama komisyonun AKP'li çoğunluğu ile bu talep reddedildi.  Biz CHP'li üyeler olarak ortak imza ile TKİ ve sorumlular hakkında  suç duyurusunda bulunuyoruz. "

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Yandaş korumada dudak uçuklatan yöntem!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete