Suriyeli erkekler Türkiye'den bakın ne istiyor?

"3 kadınla evlilik yasal olsun, Türk erkekleriyle evlenen kadınlarımız mağdur oluyor!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Avrupa'daki mültecilerin geri kabul anlaşması kapsamında Türkiye'ye dönüş işlemleri başlarken,  mevcut mülteci kamplarının bulunduğu yerlerde yaşayan Suriyelilerin, garip bir propaganda çalışması başlattığı ortaya çıktı.

SURİYELİLER, MEDENİ KANUN'DA DEĞİŞİKLİK İSTİYOR

Kampların bulunduğu ve Suriyelilerin ağırlıklı olarak yaşadığı şehirlerdeki Suriyeli erkeklerin, "Medeni Kanun'da bizim için değişiklik yapılsın" propagandası yürüterek, çok eşlilik için altyapı hazırlamaya çalıştığı  öğrenildi.

SURİYELİ KADINLARLA EVLİLİKLER DE RESMİ OLSUN

Karşı Gazete'nin görüştüğü bölgedeki kaynaklar  Suriyeli erkeklerin, kendi ailelerinin mensubu kadınların, Türk erkekleriyle evlenme işlemlerinin  'resmi' olarak tanınmasını istediğini anlattı.

"Şu an Türk erkekleri zaten 3 kadın ile resmi olmayan yollardan nikah kıyıyor, çok eşlilik yayılıyor. Ancak Suriyeliler bu evlenme işleminin resmi olmasını ve kadınlarının miras, nafaka gibi yasal haklardan yararlanmasını istiyor. Bu yüzden de Medeni Kanun'un değişmesi ve 3 kadınla  evliliklerin de yasal olarak tanınmasını talep ediyorlar."  diye konuştu.

Suriyeli kadınlarla evlilikler genellikle imam nikahı yoluyla yapılıyor ve bu tür evlilik yapan kadınların Türk yasaları kapsamında herhangi bir hakkı bulunmuyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
  • nusret erdem ankara
    sorumsuz insanlar nusret erdem ankara - 4 Nisan 2016 TAMAM ALLAH KİMSEYİ YERINDEN YURDUNDAN ETMESİN AMA BÜTÜN KADINLARIN KUCAĞINDA BİRER ÇOCUK VAR BU KADAR SEFALET İÇİNDE .....

:

:

:

:

"Suriyeli erkekler Türkiye'den bakın ne istiyor?" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete