CHP'de "Dokunulmazlıkların kaldırılması" çatlağı büyüyor

"AKP'nin dokunulmazlıkları kaldırma süreci, blok mahkumiyet kararları ve ara seçim ile sonuçlanacak."
KARŞI GAZETE | ÖZEL

İktadarın dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda muhalefetin önerilerini kabul etmemesi ve kendi teklifini dayatmasına "yanlış buluyoruz ama kabul edeceğiz" yanıtı veren ana muhalefette, Genel Merkez'in kararına tepkiler büyüyor...

CHP'Lİ ESKİ VEKİLLERDEN, YENİ VEKİLLERE "DOKUNULMAZLIK" UYARISI

133 milletvekili bulunan CHP'de 120 civarı vekilin, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin aksine dokunulmazlıkların kaldırılmasına  "hayır" oyu vereceğinin konuşulduğu ana muhalefette, eski milletvekilleri de atağa geçti.

"BLOK MAHKUMİYET KARARLARI ÇIKACAK..."

24. Dönemde CHP milletvekili olan  37 isim, dokunulmazlıkların bu şekilde kaldırılmasının "blok mahkumiyet kararları" ile sonuçlanacağı uyarısı yaptı. "İktidar Meclis'i kuşatmayı ve ara seçim yaparak milletvekili sayısını artırmayı hedefliyor." sözleriyle AKP'nin başkanlık niyeti hatırlatıldı...

İşte 37 milletvekilinin hazırladığı uyarı metni:

"AKP'NİN  SAYISI, SÜRECİ BAŞLATMAYA YETİYOR"

Terör örgütlerine maddi ve fiili destek sağlayan, iktidar nüfuzunu kullanarak yolsuzluk yapan, rüşvet, ihaleye fesat ve imar rantı üzerinden haksız çıkar sağlayan milletvekillerinin yargılanmalarının önünde yasal engel yoktur.  İktidarın sayısal çoğunluğu, bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması sürecini başlatmaya yeterlidir. Bu aşamadan sonrası yargının görev ve sorumluluğudur.

"AKP, TOPTAN VE GÖTÜRÜ SORUŞTURMA YÖNTEMİ UYGULAYACAK"

İktidarın siyasal amaçlarla ve gündem saptırmak üzere anayasal düzenlemeleri, iç tüzük hükümlerini, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırarak 'toptan ve götürü' soruşturma yöntemiyle tüm Meclis'i kuşatmayı amaçlayan girişiminin vahim sonuçları olacaktır.

"MİLLETVEKİLLERİ HAKKINDA BLOK MAHKUMİYET KARARI ÇIKACAK, ARA SEÇİM OLACAK"

İktidar vesayetindeki yargı sisteminin yürüteceği yargılamalar sonucunda blok mahkumiyet kararlarının çıkması kaçınılmazdır. Bu yolla Anayasa'nın 78. maddesinin 3 ve 5. fıkralarındaki şartlar yaratılarak Türkiye ara seçime götürülecek, devlet gücü ve nüfuzuyla "haksız milletvekili temini" gerçekleştirilecektir. Bunun devamında da milletvekilleri artık yasama kürsüsünü bile özgüvenle kullanamaz hale gelecektir.

"DOKUNULMAZLIKLARIN BU ŞEKİLDE KALDIRILMASI VAHİM BİR HATADIR"

Demokrasilerin temel koşullarından biri olan dokunulmazlık ilkesinin "hodri meydan" çağrılarıyla ortadan kaldırılması kabul edilemez. Milletvekillerinin iktidarı denetleme görevini yerine getirebilmeleri için, söz ve eylemlerini her türlü ortamda özgürce dile getirebilecekleri anayasal ve fiili güvenceler sağlanmalıdır.  Özet olarak; dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik iktidar talebini ve buna verilen her türlü desteği toplumsal barışımız, ülke bütünlüğümüz ve demokrasimizin geleceği açısından vahim bir hata olarak görmekteyiz.





Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de "Dokunulmazlıkların kaldırılması" çatlağı büyüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete