'Emri ben verdim' diyen Erdoğan güldürdü: Göstericilere yapılan şiddeti kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Direnişi'nde yaşanan ölümlere ilişkin "emri ben verdim" sözlerini unuttu, "Paris'te göstericilere yapılan şiddeti kınıyorum" dedi.
Fransa'da polisin işçilere saldırması sonrası Erdoğan'dan ilginç bir açıklama geldi. Her eylemde polise saldırı talimatı veren Erdoğan, "Paris'te yaşanan olaylardan endişeliyim. Fransız polisinin şiddetini kınıyorum. Paris'te göstericilere yapılan şiddeti kınıyorum. İnsan hakları kurumlarını duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

İşte İstanbul Esenler'de kentsel dönüşüm konutları teslim töreninde konuşan Erdoğan'dan enstantaneler:

Bundan 3 yıl önce Gezi Parkındaki düzenlemeler bahane edilerek eylemler başlatılmıştı. Arabalar dükkanlar, yakıldı, yollar, kaldırımlar tahrip edildi. Gezi Parkı'nın altını üstüne getirdiler. Gezi olayları sırasında arkadaşlarımızın da ısrarıyla eylemcilerin sözcüleriyle bir araya geldik. Bana söyledikleri başka şeydi ama dışarıya çıktıklarında bir talep listesi açıkladılar. Bunların dikili ağacı yok, dikili ağacı.

Dünyada orman ve yeşil alan varlığını en çok artıran ülke hangisi diye sorarlarsa Türkiye. Gezi olayları Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsızlık duyulan senaryoların aşamalarından biridir. Bugün Paris yanıyor, Brüksel yanıyor. 3 yıl önce İstanbul'u mesken tutup kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları bu olaya kör, sağır, dilsiz kalmışlardır. Paris'te yaşanan olaylardan dolayı bende endişeliyim. Kaygılıyım. Göstericilere Fransız polisinin şiddetini kınıyorum. Paris'ten endişeliyim, Brüksel'den endişeliyim.


Kaynak: DHA


 

    :

    :

    :

    :

    "'Emri ben verdim' diyen Erdoğan güldürdü: Göstericilere yapılan şiddeti kınıyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete