Günün Videosu

İstanbul 3-5 yıl içinde elektriksiz kalabilir

Ekonomi Bakanı Albayrak, İstanbul'un 3-5 içinde elektriksiz kalabileceğini söyledi, nükleer santralleri işaret etti.
G20 Zirvesi, geçen yıl Türkiye’deki başarılı etkinliğin ardından bu yıl Çin’de düzenlenecek.

Pekin’deki G20 Enerji Bakanları Toplantısı’na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Önümüzdeki dönem acil yatırımlar yapılamazsa İstanbul 3-5 yıl içinde elektriksiz kalabilir” diyen Albayrak, şöyle devam etti: “Marmara Bölgesi Türkiye’nin elektriğinin üçte birini tüketiyor. Marmara’nın elektriğini Anadolu’dan buraya taşıyoruz. Karadeniz’den İstanbul’a elektrik getiriyoruz. İletim hattında kayıplar ve maliyet yükü gibi birçok risk var. Bu işin hiç şakası yok, bu milli bir mesele.” 

“Marmara’da baz yükü ihtiyacını karşılamak için enerji yatırımı yapacağız” diyen Bakan Albayrak şunları söyledi: "Bu yatırımı ya gazdan, ya ithal kömürden ya da yerli kömürden yapacağız. Biz cari açık ve istihdam açısından bunu yerli kaynakla yapmak istiyoruz.

O yatırıma karşısınız, buna karşısınız. Böyle bir şey yok. Kimse kusura bakmasın. Elektrikte sıkıntı olduğunda vatandaş bize soracak. ‘Niye ondan, niye bundan yapmadın’ demeyecek. Bu yatırımları 3-5 yılda hayata geçirmezsek yarın bir gün elektrik kesintileri başlayacak."

"GÜNEŞ SANTRALİ OLMAZ"

Bakan Albayrak "yenilenebilir enerjinin bir alternatif olup olamayacağı" yönündeki soruya şu yanıtı verdi “Yenilenebilirde verimlilik oranı çok düşük. Depolanamadığı için kısa vadede baz üretim enerjisi olmayacak. ‘3 bin megavat nükleer santral yapacağınıza, güneş santrali yapın’ diyorlar. Bu birçok açıdan olmaz. Birincisi güneş santralinin verimliliği yüzde 18, nükleerin yüzde 92. Ayrıca nükleerde 7 gün 24 saat enerji üretiliyor. Vatandaşa ‘Akşam güneş battı, elektrikleri kesiyorum, haydi herkes yatsın, uyusun’ diyemeyiz. Yenilenebilirdeki alternatifleri takip edeceğiz. Ama bu enerji vagon olarak değil, lokomotif olarak kullanılacak.”

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul 3-5 yıl içinde elektriksiz kalabilir" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete