Günün Videosu

Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Esenboğa'da kırmızı alarm

IŞİD tarafından Atatürk Havalimanı’na düzenlenen intihar eyleminden ders çıkartıldı. 45 kişinin ölümü ile 236 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan “fedai” saldırısının Ankara Esenboğa Havalimanı’nda da yaşanma ihtimaline karşı kırmızı alarm verildi.
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar başkanlığında toplanan “Simülasyon” toplantısında olası terör eylemleri masaya yatırıldı. Toplantıda başta Esenboğa Havalimanı olmak üzere Başkent'teki “kritik” kurumlara yönelik gerçekleşebilecek bombalı sabotaj ve intihar saldırılarına dönük güvenlik önlemleri revize edildi.

MÜDAHALE PLANI

Bir yıl içerisinde ikisi bomba yüklü araçlı üç intihar eylemine sahne olan Ankara'da hassas noktaların güvenlik konseptinde değişikliğe gidildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü, PKK ve IŞİD'in hedef alabileceği Esenboğa Havalimanı, eski Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı gibi stratejik yerlere dönük “Müdahale Planını güncelledi. Terörle Mücadele Şubesi ile Asayiş Şubesi'nin ortaklaşa hazırladığı planda, Başkent'in önemli noktalarında gündeme gelebilecek terör olaylarında kavşak ve güzergahlar ekiplere zimmetlendi.

Terör saldırılarında planlanan ekiplerin hangi “kapama” noktalarında görevlendirileceği de ayrıntılı olarak belirlendi. Esenboğa Havalimanı'na yönelik muhtemel sabotaj ya da canlı bomba saldırısına karşı ise özel planlamaya gidildi. Havalimanı'nda konuşlandırılan özel harekat timi ile Çevik Kuvvet ekibine takviye yapılacak.

İhtiyaç halinde Özel Harekat Dairesi'nin Gölbaşı'ndaki ana üssünden keskin nişancı özel timler helikopter ile Esenboğa Havalimanı'na sevk edilecek. Çevik Kuvvet Şubesi'nin “özel birliği” de havalimanına yönlendirilecek. Robocop'lar çevre güvenliğini alacak, operasyonu özel harekat timi gerçekleştirecek.

Kaynak: Kamil Elibol - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Esenboğa'da kırmızı alarm" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete