Günün Videosu

​Erdoğan ailesine yeni köşk

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Marmara Köşkü'nün yıkılmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın istediğini iddia etti.
Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılan Kaçak Saray'ın sınırları içinde kalan ve Atatürk'ün mirası olan Marmara Köşkünün yıkılmasının nedeninin, Emine Erdoğan olduğu iddia edildi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, köşkün yeniden yapılıp Erdoğan ailesine konut olarak tahsis edileceğini öne sürdü.

Atatürk'ün halkla buluştuğu Marmara Köşkü geçtiğimiz günlerde yıkıldı. 1928 yılında inşa edilen köşkle ilgili, Ankara 6.İdare Mahkemesi, yıkım için yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen Köşk yerle bir edildi. Kültür Bakanlığı yıkımın ardından Köşkün aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

ERDOĞAN AİLESİNE KONUT

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise, Köşkün yeniden yapılıp, Erdoğan ailesine konut olarak tahsis edileceği duyumlarını aldıklarını söyledi. Emir, Kaçak Saraya komşu Cumhurbaşkanlığı konutunda Erdoğan ailesinin ‘mutlu' olmadığını savunarak şöyle dedi:

“Kamu kaynaklarıyla yapılan Saray'ın gereksiz olduğunu sonunda kendileri de kabul etmiş görünüyor. Bize gelen bilgilere göre aşırı büyük alanlardan dolayı Saray'ın içindeki konutta bazı sorunlar yaşanıyormuş. Ailece Marmara Köşkü arazisine yapılacak yeni Köşke taşınmaları planlanıyor. Özellikle Emine Erdoğan aile hayatına daha uygun bir konut istemiş. Ama Atatürk'ün mirasları teker teker yok edilmeye devam ediliyor. Ne yaparsa yapsınlar, Türk milletinin gönlünden ve aklından Mustafa Kemal Atatürk'ü silemezler.”

CHP'li Emir “Cumhurbaşkanlığı konutunda yapılan tadilatların bedeli nedir? Konutu yapan firmanın hatası var mıdır? Sarayın tamamı için ne kadar harcanmıştır ve harcanmaya devam edilmektedir? Aylık masraf ne kadardır? ” sorularına da cevap istedi.

Kaynak: Başak Kaya / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan ailesine yeni köşk" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete