Polisten ilginç canlı bomba engelleme yöntemi

Canlı bomba konusunda Ahmet Davutoğlu’ndan sonra başka bir ‘garip’ açıklama da bir polis eğiticisinden geldi.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Önce Suruç, ardından Ankara, İstanbul, Bursa ve diğer saldırılar… Terör örgütlerinin son dönemde peş peşe düzenlediği bombalı saldırılarda onlarca masum vatandaş hayatını kaybetti. İhmal ve istihbarat zafiyeti tartışmaları halen devam ederken Başbakan Davutoğlu’nun büyük eleştiri alan “Elimizde canlı bombacıların listesi var ama eylem yapmadan onları tutuklayamayız” açıklaması hala hafızalarda.

POLİS, CANLI BOMBALARI PATLAMADAN YAKALAMANIN YOLUNU BULDU

Peki, terörün büyük şehirleri adeta teslim aldığı bugünlerde polis canlı bombaları yakalamak için ne yapıyor dersiniz? İddiaya göre emniyet canlı bombayı durdurmak için kendini feda etme yolunu buldu.

“POLİS OLARAK KENDİMİZİ FEDA EDECEĞİZ”

Bir polis okulunda intihar bombacılarına karşı alınacak olan tedbirlerle ilgili polise eğitim veriliyordu. O programda Eğitici Ali Başol’u dinleyen emniyet güçleri kulaklarına inanamadı. İddiaya göre Eğitici Başol’un “Evet arkadaşlar intihar eylemcisini durdurmak için, polis olarak kendimizi feda edeceğiz, patlayan bombanın etrafındaki polisler hayatını kaybedecektir, intihar eylemcisini durdurma yolu budur” dediği iddia edildi. Polisler bu sözler üzerine bir süre şaşkınlık yaşadı.

BAŞKA YOL YOK MU?

Eğitici Ali Başol “Canlı bombayı durdurmak için kendimizi feda edeceğiz” dese de polisin asıl vazifesi canlı bombayı eylem hazırlığı öncesinde yakalamak. Bu konuda özellikle istihbarat birimlerine her zamankinden daha büyük iş düştüğü ortada. Aksi takdirde her canlı bomba eyleminde birçok şehit vermek mi gerekecek?

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Polisten ilginç canlı bomba engelleme yöntemi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete