​Sonsuza kadar laik Türkiye mitingi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çorlu ile başladığı halkla buluşma toplantılarına, Edremit ile devam ediyor. Bu kapsamda ilk açık hava toplantısını 14 Mayıs 2016 cumartesi günü gerçekleştirecek olan İnce, bu kez laiklik vurgusu yapacak.
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ | Burcu Oral EVREN

İnce, "Sonsuza kadar laik Türkiye" ve "Ver elini Türkiye" sloganlarının ana tema olarak seçildiği mitinge ilişkin Karşı Gazete'nin sorularını yanıtladı.

-Miting için laiklik temasının seçilmesinin gerekçesi sanırım Meclis Başkanı Kahraman'ın sözleri...  Tehlike mi görüyorsunuz?

"İKİ BÜYÜK TEHLİKE VAR"

”25 Nisan'da Meclis Başkanı İsmail Kahraman 'Anayasa'da laiklik olmamalı, yeni anayasada da  olmalı.' dedi. 4 Mayıs'a kadar bekledik. Türkiye'de ne yazık ki bir savcı çıkıp da soruşturma başlatmadı! İki büyük tehlike var burada; yasamanın başındaki kişinin laikliğe inanmaması ve  cumhuriyeti korumakla görevli cumhuriyet savcılarının görevini yapmaması.

"LAİK TÜRKİYE İÇİN İNSANLARIMIZI MİTİNGE DAVET EDİYORUZ"

Biz de milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Meclis Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduk.  14 Mayıs'ta da Edremit, Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda laik Türkiye için, demokratik bir ülke, yaşanabilir bir Türkiye için insanlarımızı mitinge davet ediyoruz. Çok sayıda milletvekili, belediye başkanımız, parti meclisi üyemiz gelecek. İl başkanlarımızdan da gelecekler vardı ama aynı gün Van'daki İl Başkanları Toplantısı nedeniyle onlar katılamayacaklar.

- Bu başlıktaki bir mitingin tek bir milletvekili önderliğinde yapılması tepkilere neden olmaz mı? Ya da garip gelmez mi kurumsal açıdan...

"PARTİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ, KİMSEDEN İZİN ALMAK GEREKMEZ"

Cumhuriyeti korumak için, laikliğe sahip çıkmak için izin almak gerekmez. Anayasa'nın 80. maddesi çok açık. Milletvekili seçildiği bölgenin ya da kendisini seçenlerin değil bütün milletin temsilcisidir.  Dolayısıyla ben Yalova Milletvekili olduğum kadar, Balıkesir ve Diyarbakır'ın da yani tüm seçmenlerin milletvekiliyim. Milletvekili olarak gücümüzü de Anayasa'dan alıyoruz. Anayasa'ya bağlı kalacağıma yemin ettim. Laik Cumhuriyeti koruyacağıma yemin ettim, yeminime sahip çıkıyorum. Ayrıca CHP'nin altı okundan birisi laikliktir. Biz aynı zamanda partimize de sahip çıkıyoruz.

"SUÇ DUYURUSUNA ENGEL OLUNMAK İSTENDİĞİNE DAİR DUYUMUM VAR"

-Meclis Başkanı İsmail Kahraman hakkında yaptığınız  suç duyurusuna engel olunmaya çalışıldığına dair haberler yapıldı. Bu iddialar doğru mu?

Ayrıntılarına girip partimin tüzel kişiliğini yıpratmak istemem ama engel olunmak istendiği yönünde duyumlarım var. Ancak ben görevimi yapmaya devam edeceğim.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Sonsuza kadar laik Türkiye mitingi" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete