close

"Türkiye'nin füzelere karşı savunma sistemi yok."

Türkiye'nin uzun ya da kısa menzilli füzelere karşı etkili bir hava savunma sisteminin olmadığı öne sürüldü.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Eski gazeteci ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in Karşı Gazete'ye verdiği bilgiye göre 23 yıl önce uzun menzilli hava savunma sistemi almak için girişim başlatan TSK, hala sonuç alamadı.

İRAN, SURİYE, RUSYA FÜZE ATSA...

"Uzun menzilli hava savunma sistemini almak için ilk görüşmeler  1993’te başlamış ama aradan geçen yıllar süresince hala  sistemin nereden alınacağına karar verememişiz."  diyen Çakırözer, "Bugüne kadar emaneten alınan füzelerle kendisini koruyan Türkiye'ye İran, Suriye ya da Rusya füze atsa, kendimizi koruyamayız." uyarısı yaptı.

KİLİS'İ KORUMAK İÇİN KISA MENZİLLİ FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ YA DA İSTİHBARAT GEREK

Kilis'te ise kısa menzilli füze tehdidi olduğunu vurgulayan Çakırözer Hizbullah ve IŞİD'in elindeki bu sistemlerden korunmak için istihbaratın iyi sağlanması ve sınır ötesi hareketliliğin takip edilmesi gerektiğini belirtti.  "Sınırötesi hareketliliği takip için kaliteli uydu görüntüsüne ihtiyaç var, ancak bunu sağlayacak olan Göktürk 1 Uydusu hala fırlatılmış değil." diye konuşan CHP Eskişehir Milletvekili insansız hava araçları (İHA) ile tespit edilen görüntülerdeki hedeflerin ise koordinatların koalisyon güçlerine verilmesine karşın her zaman vurulmadığını belirtti.

RUS UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK DİYE,  IŞİD'İ VURMAK İÇİN UÇAK UÇURAMIYORUZ

Kendi uçağımızı uçurarak görüntü alma yönteminin ise Rus uçağı düşürüldükten sonra kullanılamadığını vurgulayan Çakırözer, havadaki kısa menzilli füzeleri vurmak için gereken radar sistemi ve parçacık tesirli silah sistemine ilişkin de bilgi verdi. "Bu sistemden TSK'ya almak için de 2010 yılında karar verilmiş ama hala alım aşaması sürüyor."dedi.

"KİLİS'İ SAVUNACAK SİSTEMİMİZ YOK"

Çakırözer şöyle konuştu:  "Yani bizde uzun menzilli ve kısa menzilli füzeleri karşılayacak sistem yok. 26 milyar lira savunma bütçesi var ama Kilis'i savunacak sistemimiz yok. Obüsler ile  sadece atışın yapıldığı ver vuruluyor oysa roketi atanlar çoktan kaçmış oluyor. Boş araziyi bombalıyorlar."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""Türkiye'nin füzelere karşı savunma sistemi yok."" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete