Kılıçdaroğlu'ndan şehit cenazesinde yumurtalı protestoya yanıt

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta katıldığı bir şehit cenazesinde kendisine yönelik gerçekleştirilen yumurtalı protestoyu gerçekleştirenlere yanıt verdi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta katıldığı bir şehit cenazesinde kendisine yönelik gerçekleştirilen yumurtalı protestoyu gerçekleştirenlere yanıt verdi. "Şehit ailelerinin siyasetçilere sitem etmesi normaldir." diyen CHP Lideri, yumurta atan kişinin ise provokatör olduğunu söyleyerek "yumurtayı atanlar da PKK'ya yardım ve yataklık edenler kadar şerefsizdir." dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"ONLARIN SİTEM ETMEYE HAKKI VAR"

”Geçen hafta Kocatepe Camii'nde şehitlerimizin cenazelerine katıldım. Şehit cenazelerine katılırız. Namazımızı kılarız, duamızı yaparız. Hoca helallik ister, helallik veririz. Bazen başka cenazelere katılır ona da aynısını yaparız. Bazen helallik verdiklerimizle hiç yanyana gelmemişizdir ama insanlık görevimiz var. Tasada ve kıvançta birlikte olmak için bu görevi yaparız. Bazen şehit yakınları sitem eder, onları da anlayışla karşılarız. Ateş düştüğü yeri yakar, herkesin katlanabileceği bir iş değil. En zor iş şehit ailesi ile yan yana gelmektir. Acıları paylaşırız. Bir annenin feryadı, bütün dünyayı yakar. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki sıralı ölüm değil...çocuklar babalarını değil, babalar çocuklarını toprağa veriyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. En katlanılmaz acıdır evlat acısı.

Bu olayları hepimizin bilerek, içselleştirerek görmesi lazım. Acılar paylaşıldığı zaman hafifler. Biz acıları da, sevinçleri de paylaşacağız. 'Neden bu olayları engellemiyorsunuz, size oy verdik, çözün!' diye sitem ediyorlar bazen. Onların sitem etmeye hakları var. Kime sitem edecekler? Bakkala mı, manavı mı? Siyasetçi görünce ona sitem ediyorlar. Aynı acıyı başka bir annenin, başka bir kadının yaşamasını asla istemiyorlar. Derin travmayı ancak o yaşıyor.

"ACIYI DİNDİRECEK OLAN HÜKÜMET"

Bu cenazelerde bizim siyaset yapmamız doğru değil, hele hele cami avlusunda siyaset yapmak bizim kültürümüzde de yoktur. Orada siyaset yapılmaz. Dini, siyasette kullanmak dine en büyük kötülüktür. Bunun önüne hep birlikte geçmeliyiz. Bu acıyı kim dindirecek? Acıyı dindirecek, olayı bitirecek olan devleti yönetenlerdir. Yani hükümetlerdir. Eğer hükümet acıyı dindirmiyorsa, sağlıklı işleyen bir demokrasi ile  gitmesi lazım. Eğer gitmiyorsa, hepimizin düşünmesi lazım. Polis, ordu, jandarma, istihbarat, parlamentoda çoğunluk onun elinde, istediği yasayı   çıkarabiliyor. Bahane üretmeye hakkı yoktur. Ama AKP 14 yıldır Türkiye'nin temel  hiçbir sorununu çözmemiştir, başta terör! 2002’de terörsüz bir Türkiye teslim aldılar, 14 yılın sonunda nereye geldik. Şehit anneleri, gazilerin anneleri, sizlerin vicdanına sesleniyorum, 14 yılda Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Eğer bu soruyu vicdanımıza sorup, cevaplamazsak görevimizi yapmadık demektir.

"CEBİNE ÇİĞ YUMURTA KOYUP, ŞEHİT CENAZESİNE GELEN MÜSLÜMAN OLAMAZ"

Annelere seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı askere gönderdiniz, endişelerle, dualarla gönderdiniz... Size soruyorum, terörsüz bir Türkiye devraldılar. Terör örgütü mahkemeler kurdu, şehirlere bomba yığdı, mahkemelere talimat verdiler kimse ses çıkarmasın diye. Bunları vicdanınıza soracaksınız. Bunları niye açıklıyorum biliyor musunuz? Cenaze namazından sonra yumurta atıldı. Daha önce de bazı yerlerde atıldı, savcılar sordu 'soruşturma açalım mı?' diye 'Açmayın, bunlar demokrasilerde olur dedim.' Ama şehit cenazesini istismar eden, ibadet mekanını istismar eden, namaza saygı göstermeyen bir hareketi benim kabul etmem mümkün değil. Hele hele cebine çiğ yumurta koyup, şehit cenazesine, şehit uğurlamaya geleceksin namaza. Sen inanca, şehide saygısızlık ediyorsun. Senin müslümanlık anlayışını bile ben sorgularım, sen müslüman bile olamazsın! Bunlar geldiler, bize yumurta atıyorlar, ibadet yerinde, şehide saygı göstermiyorlar eyvallah ama benim insan olarak kafamın almadığı birçok soru var.

ŞEHİDE "KELLE" DİYENLERE NİYE BİR ŞEY YAPMADILAR?

Birileri kalktı şehitlere 'kelle' dedi, ona bir şey yaptılar mı? Önünde diz çöktüler. Bunların amacı din değil, iman değil, bunların tek amacı var para.

Çıktı bakanları şunu söyledi, 'AK Parti ile PKK görüşüyor.' dedi. Çıkıp da bunlar "Nasıl görüşürsün?" dedi mi... Demedi. Çünkü bunlar aklını, vicdanını kiraya veren insanlardır. Sonra da 'PKK ile görüşen şerefsizdir.' dediler, bu yumurta atanlar çıkıp bir şey dedi mi? Demedi, çünkü bu yumurta atanlar da onlar kadar şerefsizdir.

Ben merak ediyorum, 8 şehidimizin olduğu gün daha naciz bedenleri soğumadan İstanbul'da görkemli bir nikah töreni yapanlara bir şey söylediler mi? Bunlar ses çıkardı mı? Hiç çıkarmadı!

AKP'nin yöneticileri terör örgütüne, PKK'ya yardım ve yataklık yapmışlardır. Bunu her grup toplantısında söylememden  müthiş rahatsız oluyorlar. 'Yumurta atacağız, bunu söylemez Kılıçdaroğlu.' diyorlar. Mısır'daki sağır sultan duyana kadar söyleyeceğim. Ağzımdan çıkan her cümleye dava açıyorlar buna açamıyorlar, niye?  Mahkemede PKK'ya yardım ve yataklık ettiklerini ispatlayacağım diye. Dava açın, niye açmıyorsunuz. Gelen her şehidin sorumlusu bu Hükümettir. "

karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'ndan şehit cenazesinde yumurtalı protestoya yanıt" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete