Meral Akşener'den canlı yayında flaş açıklamalar!

Habertürk TV'de Fatih Altay'ın Teke Tek programına konuk olan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.
Akşener'in konuşmalarından satır başları şöyle:

Kararın bugün açıklanacağını beklemiyordum. MHP'liler seçimde HDP'nin gerisine düşmeyi sindirememiştir. Biz büyük kurultayın MHP'nin iç işi olduğunu düşünmüştük.

Yapılan kamuoyu araştırmalarında yüzde 25 oy oranı çıkıyor. İzmirliler, hiçbir sıfatım olmamasına rağmen Gündoğdu Meydanı'nı doldurdular. Ben seçim çalışması yapıyor gibi dolaşıyorum.

AKP'lilerin en büyük özellikleri anket yaptırmalarıdır.

Adalet Bakanı'nın bizatihi müdahale ettiği adaletsizlik yaşadık. Gemerek ve Tosya kararlarıyla ilgili zaten bir hukuksuzluk var. İcra müdürünün kararıyla kongremiz iptal edilmiş oldu. Önceden parasının ödendiği bütün otellere, Ankara Emniyet Müdürlüğü Valiliğin emriyle delegelerin otelde kalmasına müsaade etmeyeceksiniz denildi. 10 bin kişiden fazla insan ve 728 delege. Karşımızda bulunan polislere kötü bir slogan atılmadı. Büyük bir olgunluk içinde o kalabalık dağıldı. Biz ülkücülere demokratik bir hak arayışını gösterdik ve umut olduk.

Biz kongre yapmaya çalışırken AKP'nin kendi iç işi olmuşuz.

Herkesin bildiği bir şey vardır ki Meral Akşener sözünde durur. Kongreye nasıl gidileceğini konuştuk, nasıl dönüleceğini konuşmadık. Karar verilmiş olsaydı, uyardım. Aslında sabaha kadar kalacaktım, fakat bir grup geldi, 'uzatmayalım, yeter' dedi.

CEMAAT İDDİALARI HAKKINDA...

'Cemaat desteği' iddiaları hakkında, 2012'de Koray Aydın'a denildiği gibi bana da aynısı deniliyor. Şimdi 'paralel' oldu biliyorsunuz. Bir numaralı koltuğa aday olursanız her türlü suçlama olur. Bizlere paralel diyenlerin kendisi yamuk. 'İllerde cemaat destek veriyor' sözü daha incitici. Hiçbir aday arkadaş hakkında incitici tek bir kelime söylemedim. Nezaket ve saygı diline o kadar dikkat ettim. Türkiye, saygısız siyasetçilerin hegomonyasına girdi. Türkiye'nin adalete ihtiyacı var. Bunun içinde nezaket ve saygı diline ihtiyaç var. Çok iri yarı söz söylendiğinde ileride, yol, su ve elektrik olarak dönecektir. 

"AKP BANA BAKANLIK TEKLİF ETTİ"

Ben AKP'nin ilk kuruluş yıllarında olumsuzlukları gördüm ve döndüm. Eğer kalıp devam etseydim çok önemli makamlarda olurdum. 7 Haziran'dan sonra AKP bana bakanlık teklif etti. Kabul etseydim şimdi Tuğrul Türkeş'in bulunduğu koltukta olabilirdim. MHP, Türkiye'de iktidar olma potansiyeline sahiptir.

"KILIÇDAROĞLU BENİ ÇATI ADAYI OLARAK DÜŞÜNMÜŞ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu beni çatı aday olarak düşünmüş, Bahçeli bu teklifi reddedip Ekmeleddin İhsanoğlu'nu öne sürmüştü. Bahçeli bunun cevabını vermelidir. Genel Merkezimizde iktidar olmakla ilgili bir sorun var. Biz koltuk meraklısıyız, milletimizin desteğiyle başbakanlığı da Bakanlar Kurulu'nu da istiyoruz. Biz haddimizi bilmiyoruz ve her şeye talibiz. Kalbi kırılmış ülkücülerin umudu olarak biz her şeyin talibiyiz.

"NASIL OLUR DA 5 AYDA 40 VEKİL GİDER?"

'Nasıl olur da 5 ayda 40 vekil gider?' Bunun tartışılması lazım. İki grupla inatlaşmam, bir ülkücülerle bir de Türk milletiyle. Ortada bir başarı olsaydı kimse tartışamayacaktı. Ben Başbakan olacağım dediğim için eleştiriliyorum. 548 imzayı siz nasıl yok sayarsınız. Bizim tüzüğümüz bir engelli koşu. Bahçeli, seçimli kongre yapacağım diyor ama mümkün değil. Hukuken yapılamıyor. Önce çağrı heyetiyle tüzük kurultayı yapılacak.

'OĞLUM AL ŞU BABANI' AÇIKLAMASI

Abdullah Çatlı'yla aynı düğünde bulunma ve eşiyle arasının bozuk olması eleştirilerine yanıt verdi:

"Eşim ısrar ettiği için 'hayır' diyerek 'oğlum al şu babanı' dedim. Görüntüler hızlandırıldığı için böyle bir durum oldu. Benim için dava arkadaşlarım, davam eşimden daha önemliymiş.

Ben rahmetli Çatlı'yla hiç taşınmadım, hiç bir araya gelmedim. Şu anda kızı Gökçen'le birlikteyiz. Bahse konu olan düğünde ben milletvekili ve bakan da değildim. Ben Çatlı'nın o düğünde olduğundan da haberdar değildim. Drej Ali'de kirveymiş ben bilmiyordum."

    :

    :

    :

    :

    "Meral Akşener'den canlı yayında flaş açıklamalar!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete