Ahmet Akın'dan Atatürk Anıtı tepkisi

Ahmet Akın, 19 Mayıs'ta Balya'da Atatürk Anıtı'nın kapatılmasına tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında Balya’da Atatürk Anıtının kapatılmasına sert tepki gösterdi. Ahmet Akın yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Balya ilçemizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl buruk kutlandı. Her yıl geleneksel olduğu üzere Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar için Cumhuriyet Meydanına giden Balya’lı hemşerilerimiz hayal kırıklığına uğradılar.
Çünkü hem meydanda tören yoktu, hem de meydandaki Atatürk Anıtı konser platformu ve barkovizyonla kapatılmıştı.

Tören her yıl yapıldığı yerde değil, birkaç yıl önce yol kenarına özensiz yapıldığı için Balya’lıların tepkisini çeken Atatürk anıtında yapıldı. Üstelik buradaki törene Kaymakam ve Belediye Başkanının katılmadığı belirtiliyor.

Yine Bayram günü Kaymakamlık binasına ve Balya’nın simgesi olarak kabul edilen Kule’ye bayrak asılmamıştı. İlçe Başkanımızın uyarısı üzerine bayrak asılmıştır.

19 Mayıs günü yaşanan bu durum Balya’lı hemşerilerimizi fazlasıyla üzmüştür.
Bu ülkede Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin değerlerini önemsizleştirmeye kimsenin hakkı yoktur. Kuva-yi Milliye’nin şehri Balıkesir’imizin bir ilçesinin yöneticilerine bu tavır hiç yakışmamıştır.

Balıkesir ve Balıkesir’li hemşerilerimiz için Atatürk, Laik Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerleri her zaman çok önemli olmuştur. Balya Kaymakamını ve Belediye Başkanını bu konularda daha duyarlı olmaya, ulusal günlerimizde sorumluluklarının gereğini ciddiyetle yapamaya davet ediyorum.”

    :

    :

    :

    :

    "Ahmet Akın'dan Atatürk Anıtı tepkisi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete