AKP, 'Fetih Programı' için IŞİD ve PKK'dan güvence mi aldı?

"Terör tehdidi" mazeretiyle milli bayramları iptal eden Saray ve AKP, 29 Mayıs Fetih Programı için okullardan öğrenci toplayarak katılım sayısını artırmaya çalışıyor.
KARŞI GAZETE | DETAY HABER

Çeşitli gerekçelerle milli bayram programlarını iptal etmesine alışık olduğumuz AKP bir süredir gösterişli bir Fetih Programı hazırlıyor. Günlerdir televizyon ve gazetelerde Erdoğan'lı reklamı gösterilen programa katılımın artması için gereken herşey yapılıyor. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığı katılımı artırabilmek için okullara 

AKP, Fetih programındaki katılım sayısını artırmak için Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile okullara yazı gönderiyor. Fetih Programı'na Erdoğan'ın da geleceği belirtilen yazıda, lise dengi tüm öğrenciler, öğretmenler ve yöneticilerin katılımının sağlanması isteniyor.

İşte o yazının taslağı...

1 milyon katılımı bekleyen AKP'nin bu hamlesi akla şu soruları getirdi;

* Terörü gerekçe göstererek milli bayramları (23 Nisan - 19 Mayıs) iptal ederken  yüzbinlerce insanı bir araya toplamak isteyen AKP, 29 Mayıs'ta teröristlerin AKP için eylem yapmayacağına dair teminat mı aldı?

* AKP, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla öğrenci takviyesi isterken, Erdoğan üzerinden parti propagandası yapıp ardından Başkanlık Sistemi olmasa bile Partili Cumhurbaşkanlığı için bir algı oluşturmayı mı amaçlıyor? Bu durumda siyaset okullara sokulmuş olmuyor mu?


Uzun bir süre IŞİD'e terör örgütü diyemeyen ve daha sonra IŞİD'i 'öfkeli çocuklar' olarak tanımlayan AKP'nin, milli bayramları iptal ederken 'propaganda aracı' olarak gördüğü Fetih kutlamalarında sayıyı daha da artırmaya çalışması dikkatleri çekti.

'ÖFKELİ ÇOCUKLAR', "BOMBALI EYLEM YAPMAYACAĞIZ TEMİNATI" MI VERDİ?

Madem ülkede IŞİD/PKK kaynaklı ciddi bir 'terör tehdidi' var, neden insanlar terör örgütleri için iştah kabartıcı bir hedef olabilecek 29 Mayıs Fetih kutlamalarına çağrılarak hayatları tehlikeye atılıyor?

Yok, eğer ülkede 'terör tehdidi' yoksa, o zaman neden -Anayasa'yı tanımayan ve oluşturacağı Yeni Anayasa'da laikliği istemeyen- AKP, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli bayramlarını iptal etti?

Ya da AKP, IŞİD ve PKK'dan 29 Mayıs'ta 'terör olayları' olmayacağına dair bir teminat mı aldı?

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "AKP, 'Fetih Programı' için IŞİD ve PKK'dan güvence mi aldı?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete