Yargıtay Başkanı 1 dakikada 5 defa “devlet başkanı”dedi

Anayasanın “Cumhurbaşkanı devletin başı” demesine rağmen Başkan Rüştü Cirit, Erdoğan’a 1 dakikada 5 defa “devlet başkanı” dedi.
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiye'de yüksek yargının en önemli isimlerinden biri… Cirit, cumhurbaşkanından ‘devlet başkanı' diye söz etti. Yıllar önce, henüz Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi başkanıyken, dönemin İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Akbil davasından beraatine karar verdi. Hafta sonunda Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize gezisine katıldı. Birlikte çay topladılar, gazetecilere poz verdiler. Cumhurbaşkanıyla ‘yakın' görüntü veren yüksek yargı başkanları ‘tarafsızlık' eleştirilerinin hedefi oldu.

TAM BEŞ KEZ ‘DEVLET BAŞKANI' DEDİ

Ankara'da bir sempozyuma katılan İsmail Rüştü Cirit, yargı kararlarını açıktan eleştirip ve işi ‘tanımıyorum'a kadar götüren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile verdikleri ‘samimi fotoğraf'a ilişkin eleştirileri yanıtladı. Bunu yaparken de Erdoğan'dan cumhurbaşkanı değil ‘devlet başkanı' diye söz etti. Tam 5 kez ‘devlet başkanı' ifadesini kullanan Cirit, gazetecilerin “Devlet başkanı dediniz'' hatırlatılması üzerine de “Cumhurbaşkanı demek istedim” diye düzeltmeye çalıştı. İşte Cirit'in cumhurbaşkanını, devlet başkanı ilan eden konuşması:

CİRİT, NEDEN ELEŞTİRİLDİĞİNİ ANLAYAMADI

“Ben onu anlayamadım, niye eleştiri konusu oldu? Devlet oradaydı, devletin başkanı. Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, Meclis Başkanı'nın, MGK Genel Sekreteri'nin, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olması, oradaki bir başka çay toplantısının yapılmış olması, bu arada bizim de iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Biz devlet başkanıyla bir arada olmaktan, devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyarız.”

PEKİ KİM BU RÜŞTÜ CİRİT?

2003 yılında, Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'yken, Akbil yolsuzluğu davasında 14 yıl hapsi istenen Erdoğan'a beraat verdi. 2004'te Yargıtay'a girdi. Geçen yıl da Yargıtay Başkanı oldu…

POT ÜSTÜNE POT KIRDI

ERDOĞAN'ın dostu olan Cirit, hafta sonu onunla Rize'de çay kesti… Bu yüzden eleştirilen Cirit kendini savunurken, Erdoğan için, “Devletin başkanı oradaydı. Devlet başkanıyla bir arada olmaktan onur duyarız” dedi.

Kaynak: sozcu.com.tr / Ankara

    :

    :

    :

    :

    "Yargıtay Başkanı 1 dakikada 5 defa “devlet başkanı”dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete