CHP'den Almanya'ya 1915 olayları tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz: "Almanya sorumsuzca davranıyor."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Almanya Federal Meclisi’nde, 1915 olaylarının “Ermeni Soykırımı” olarak tanınmasına ilişkin önergenin 2 Haziran’da oylanacak olmasını, “sorumuzca atılan ve provokatif” bir adım olarak değerlendirdi.

ANKA’ya konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, Almanya’daki tasarının çok yanlış bir girişim olduğunu ifade ederek, “Türkiye’ye karşı bu konunun Almanya tarafından iç politik malzeme yapılmasını yanlış buluyoruz. Türkiye, bu sözde Ermeni iddialarıyla, onların şantajıyla çok uğraştı. Artık parlamentoların bunun bir görevi olmadığını dile getiriyoruz” dedi.

-“TÜRKİYE DAHA ZAMAN VARKEN GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNMALI”-

Almanya’nın böyle bir adım atması takdirde Türkiye ile ilişkilerin gerileceğini söyleyen Yılmaz, “Bunun AB ile ilişkilere de yansıyacağı şüphesiz. Almanya’nın özellikle sorumluluk makamındakilerin, bu konuyu Almanya ile Türkiye arasında bir gerginliğe dönüştürmemesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye hükümetinin de daha zaman varken girişimlerde bulunup bu konuyu Alman parlamentosunun gündeminden düşürmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Bu konuyla ilgili Almanya’da buna öncülük eden partilerin muradı ne olabilir” diye soran Yılmaz, “Almanya’da 60 bin Ermeni yaşıyor, 3,5 milyon Türk yaşıyor. Bu sorumsuzca atılan bir adım. Almanya’nın yaptığı sorumsuzca ve provokatif bir adım” dedi.

-CHP MEKTUP YAZACAK-

CHP’nin konuyla ilgili Almanya’daki söz konusu siyasi partilere bir mektup yazacağını da kaydeden Yılmaz, “Daha sorumlu davranmaları, ilişkileri gerecek böyle bir atmamaları konusunda uyarıda bulanacağız” dedi.

-AB BAKANI ÇELİK’İN AÇIKLAMALARI: “ELİMİZİ ZAYIFLATACAK AÇIKLAMALAR DOĞRU DEĞİL”-

Yılmaz, görev teslimi sırasında AB Bakanı Ömer Çelik’in, “AB’nin terörle mücadele konusunda Türkiye’ye dönük çifte standartlarda bulunmamasını istiyoruz. Türkiye için AB perspektifi çok önemlidir ama yegane seçenek değildir” sözleriyle ilgili de, “Türkiye’nin AB ile ilişkileri zor zaten. Bizim tepkisel davranıp masadan kalkmamızı, bir şeylerden vaz geçmemizi isteyenler olabiliyor. Böyle bir atmosferde elimizi zayıflatacak, içeriği boş, niçin yapıldığını bilmediğimiz bir açıklamayı doğru bulmuyorum. Daha dikkatli olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "CHP'den Almanya'ya 1915 olayları tepkisi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete