Binali Yıldırım mal varlığını açıklayacak mı?

Binali Yıldırım'ın hafta sonunda AKP Genel Başkanı, ardından da Başbakan olması üzerine, mal varlığını kamuoyuna açıklayıp açıklamayacağı tartışması başladı.
Mevcut yasal mevzuat uyarınca, Bakanlar Kurulu üyeleri ve Siyasi Parti liderlerinin devletin resmi kurumlarına mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor

Binali Yıldırım’ın, 1 Kasım seçimlerinin ardından Ulaştırma Bakanı olarak göreve getirildiğinden, mevzuat uyarınca TBMM’ye mal varlığı bildiriminde bulunması gerekiyordu. 22 Mayıs’ta AKP Genel Başkanı seçilmesinin ardından ise, “siyasi parti genel başkanı” sıfatıyla ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na da mal bildiriminde bulunması zorunlu.



Yıldırım, yasa gereği, sadece kendi üzerindeki menkul ve gayrimenkul varlıkları değil, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının üzerindekileri de bildirmek durumunda. Yıldırım’ın çocuklarının tümü 18 yaşını geçmiş olduklarından, onlar adına bir mal bildirimi zorunluluğu bulunmuyor.


KAMUOYUNA AÇIKLANACAK MI?

Yasalar, Bakanlar Kurulu üyelerinin ve siyasi parti liderlerinin mal bildirimindeki bulunmalarını zorunlu kılıyor. Ancak bunların kamuoyuna açıklanması konusunda bir zorunluluk bulunmuyor.

ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI, DİĞER PARTİ LİDERLERİ DE…

Ancak zorunluluk bulunmamasına rağmen, AKP Genel Başkanı olduğu dönemde Recep Tayyip Erdoğan dahil, siyasi parti liderlerinin tümü mal varlıklarını kamuoyuna açıklamışlardı. Ancak bugüne kadar hiç siyasi parti lideri olmayan, sadece “bakan” olarak görev yapan Binali Yıldırım, gerekli yerlere mal bildiriminde bulunmakla birlikte, bunu hiç kamuoyuyla paylaşmadı.

Kendisi de mal varlığını daha önce kamuoyuna açıklamış olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı Binali Yıldırım’a mal varlığını kamuoyuna açıklama çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: sozcu.com.tr / Zeynep Gürcanlı

    :

    :

    :

    :

    "Binali Yıldırım mal varlığını açıklayacak mı?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete