Yeni Hükümette Cumhurbaşkanı Erdoğan 'damgası'

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıkladı. Yeni kurulan kabinede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkisi görüldü.
Binali Yıldırım’ın kurduğu yeni hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “damgası” taşıyor. Kabinede, Erdoğan’ın damadından, tatil arkadaşına, Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışma arkadaşlarından, Başbakanlık’taki danışmanlarına kadar çok sayıda isim var.

İşte Kabinedeki isimlerin Erdoğan bağlantıları;

Başbakan Binali Yıldırım: Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki en yakın çalışma arkadaşı-İDO Genel Müdürü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

Fatma Betül Sayan Kaya: Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlığı döneminde partideki başdanışmanı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise kampanya propaganda başkanı

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik: Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemindeki Başdanışmanı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Erdoğan’a başından beri en yakın isimlerden biri. İlk Başbakanlık döneminde yakın çalışma arkadaşları arasında yer aldı, Türkiye’nin üyesi olduğu en önemli Avrupa kurumlarından Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nin başkanlığını Erdoğan, Çavuşoğlu’na emanet etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: Erdoğan’ın damadı, kızı Esra’nın eşi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: Erdoğan’ın ilk Başbakanlık döneminlerindeki Özel Kalem Müdür Yardımcısı

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Erdoğan’ın Başbakanlık dönemindeki en yakın çalışma arkadaşı, Başbakanlık Müsteşarı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi: Erdoğan’ın ailece tatil yaptığı, en yakın arkadaşlarından biri olarak tanınıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Maliye Bakanı Naci Ağbal: Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemindeki başdanışmanlarından, “Hoca” diye hitap ettiği isim.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki yakın çalışma arkadaşlarından.

 

    :

    :

    :

    :

    "Yeni Hükümette Cumhurbaşkanı Erdoğan 'damgası' " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete