​‘Fedailer canlı bomba olur’

Ankara Gar saldırısının faillerinden olan ve kendisini patlatarak ölen IŞİD’in Gaziantep Emiri Yunus Durmaz’ın tutuklanan kardeşi Hacı Ali Durmaz, ‘’Ağabeyim, örgütün iyi elemanıydı. Örgütün ülkemize yönelik eylem yapacağını düşünüyorum’’ dedi.
Terörle Mücadele Şubesinde ifade veren Durmaz, ağabeyine örgütten düzenli olarak para geldiğini söyledi ve '' Bu paralar Türk lirasıydı. Örgüt, Suriye'de bulunan bir kuyumcuya para veriyor. Kuyumcunun Gaziantep'te bulunan akrabası da kendisine verilmiş gibi telefonla irtibat kurarak, parayı ağabeyime aktarıyordu'' dedi.

‘'FEDAİLER CANLI BOMBA OLUR''

Durmaz, İŞİD'e katılanların ‘'Fedai ve savaşçı'' olarak ikiye ayrıldığını ve bu seçimin isteğe bağlı olduğunu da belirterek şunları söyledi:

‘'Ben ilk katıldığımda savaşçı olduğumu söyledim. Fedai olanlar bir eve kapatılır, burada kuran okunur, zikir çekilir. Kendisini motive eder. Canlı bomba eylemine bölge emiri karar verir. Fedailer arasından gönüllülük esasına göre canlı bomba eylemi için kişi belirlenir. Gönüllü olmayan zorlanmaz''

Kaynak: Asuman Aranca / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​‘Fedailer canlı bomba olur’" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete