Dışişleri’nden Fransa’ya ilginç uyarı: “Göstericilere orantısız güçten kaçının”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Fransa'da 'Çalışma Yasası Reformu' sebebiyle yaşanan sokak gösterileri ile ilgili "yetkilileri göstericilere karşı orantısız güç kullanmaktan kaçınmaya davet ediyoruz'' dedi.
Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, Fransa’da ‘Çalışma Yasası Reformu’ sebebiyle yaşanan sokak gösterileri ve Fransız güvenlik güçlerinin sert müdahalelerde bulunmasıyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta Fransız makamlarına ve gösterilere katılanlara itidal çağrısında bulundu.

Yetkilileri göstericilere karşı orantısız güç kullanmaktan kaçınmaya davet eden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, şu açıklamalarda bulundu:

“Fransa, halen Ulusal Meclis ve Senato’da görüşülme aşamasında olan çalışma yasası reformu nedeniyle geçtiğimiz Subat ayından bu yana sokak gösterilerine ve grevlere sahne olmakta, olaylar giderek daha şiddetli bir hal almaktadır. Bu gelişmeleri tabiatıyla yakından takip ediyoruz. Demokrasilerde diyaloğun gerekliliğine inanıyor, olayların en kısa sürede yatışması için Fransız makamlarına ve gösterilere katılanlara itidal çağrısında bulunuyoruz. Fransız güvenlik güçlerinin göstericilere karşı giderek sertleşen müdahalelerinden de endişe duyuyor, yetkilileri göstericilere karşı orantısız güç kullanmaktan kaçınmaya davet ediyoruz. Sakin bir ortama bir an önce dönülebilmesi ve bu gösterilerin demokratik standartlara uygun, barışçıl bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli tüm önlemlerin Fransız makamlarınca süratle alınacağına inanıyoruz.” 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Dışişleri’nden Fransa’ya ilginç uyarı: “Göstericilere orantısız güçten kaçının”" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete