close

Yandaş olmayan kanallar hedefte

RTÜK’teki etkili bütün kadroları ele geçiren iktidar yanlısı bürokratlar Yüksek Kurul Yönetimine de ayar vermeye başladı.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

İstemedikleri en küçük gelişmede Havuz medyası üzerinden yaptırdıkları haberlerle içe dönük operasyonlar yapan iktidar yandaşı uzmanların Kurul’u işleyemez hale getirdiği belirtiliyor.

AKP içindeki kimi isimlerle direkt ilişkiye giren uzmanların Yüksek Kurul üyelerini takmadıkları, kurum içindeki yöneticilere de talimat verdikleri ortaya çıktı. Belli sayıdaki bürokratın devlet memuru gibi değil de Aktroll mantığıyla çalıştıkları, kanun, kural ve usul tanımadıkları, ast üst ilişkilerini hiçe saydıkları veamirlerinden değil de iktidar partisi içindeki bazı isimlerden talimat aldıkları öne sürülüyor.

AKP AK TROLERLE RTÜK'E BASKI YAPIYOR

Mesleki yeterlilikleri oldukça sınırlı bu bürokratlar yüzünden üst kurulun çalışma ahengini bütünüyle kaybettiği, iktidar yandaşı kanalların göstermelik olarak takip edildiği ve bu kanallarda işlenen yayın kusurlarına yönelik rapor yazamamakta direndiklerine dikkat çekiliyor. Buna karşın az sayıdaki objektif yayın yapan kanalın bu yapının hedefinde olduğu, gerek Üst Kurul Yönetimi’ne yazdıkları abartılı raporlarla gerekse güvenlik birimlerine yaptıkları ihbarlarla AKP yandaşı olmayan kanalların ceza almaları hatta lisanslarının iptali yönünden büyük bir çaba sarf ettikleri ifade ediliyor.

Uzman görünümlü Aktrollerin RTÜK yönetim Kurulunu ve kurul bünyesinden çalışan uzmanları baskı altına almak üzere kulis yaptıkları bunun da ötesine geçerek yandaş muhabirlere haberler yaptırarak iktidarı RTÜK’e daha fazla baskı yapmaya zorladıkları kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde Sabah’ta çıkan “RTÜK’te muhalefetin baskısı pes dedirtti” başlıklı haberin de böylesi bir yönlendirme amacıyla yaptırıldığı iddia ediliyor. Haberde sözde bazı uzmanların CHP’li Kurul üyeleri tarafından odalarına çağrılarak kendilerine ahaber, atv ve TVnet gibi yandaş kanallara yönelik cezai yaptırımlarda bulunmaları yönünde baskı yapıldığı dile getiriliyor. Karşı Gazete’nin ulaştığı RTÜK üyeleri böyle bir olayın asla olmadığını haberin baştan sonra yalan olduğunu ifade ettiler.

RTÜK üyeleri Kurul bünyesinde görev yapan bir grup uzamanın kurum hiyerarşisi dışında ilişkilere sahip olduğuna, Aktroll gibi çalışan bu kişilerin Devlet Memuriyetine yakışmayacak siyasi angajmanlara girdiğine ve bir an önce haklarında işlem başlatılması gerektiğine dikkat çektiler.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Yandaş olmayan kanallar hedefte" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete