Emniyette 'şaibeli ihale' iddiası

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde yapılan yemek ihalesi tartışma konusu oldu. Geçen yıl 4.5 lira olan yemek, bu yıl 11.5 liraya olmasına rağmen yemek kalitesini de düşüren firmaya yemek ihalesi verildi.
HABER MERKEZİ | KARŞI GAZETE

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü toplumsal olaylarda vatandaş ile karşı karşıya gelmesinden dolayı birçok kesim tarafından yakından tanınıyor. Ancak bu sefer Çevik Kuvvet tartışmalı bir ihale ve ardından gelen personel şikâyetleri ile gündeme geldi.

YEMEK FİYATI 2.5 KAT ARTTI, KALİTESİ DÜŞTÜ

Binlerce polisin görev yaptığı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde, Emniyet’in şaşkınlık yaratan bir karara imza attığı ifade edildi. Her gün, binlerce polise iki öğün yemeğin verildiği ve dışarıda çalışan polislere de kumanyalarla yemeğin hazırlandığı müdürlükte, yemek ihalesinin verildiği firma iddiaların merkezine oturdu. İddiaya göre müdürlük, geçen yıl 4 buçuk lira olarak belirlenen ve bu yıl 11 buçuk liraya çıkartılmasına rağmen yemek kalitesi standartların altında olan firmaya yemek ihalesini verdi. Emniyette, yemek ihalesini alan firmanın paranın karşılığını hak eder bir hizmet sunmadığı belirtildi. Tepki çeken bu durum emniyette, “İhaleye şaibe mi karıştı?” sorusunu gündeme getirirken, polislerin yemek hakkındaki şikâyetlerinin ise sonuçsuz kaldığı öne sürüldü.

DEVLETİN PARASIYLA AKRABAYA KAHVALTI’ İDDİASI

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde huzursuzluk yaratan iddialar bununla da sınırlı değil. Konuşulanlara göre, Çevik Kuvvet'ten sorumlu emniyet müdür yardımcılarından birisinin akrabalarını Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne davet ederek kahvaltı verdiği ortaya çıktı. Onlarca çeşit kahvaltı malzemesinin bulunduğu masanın ücreti şube ödeneğinden karşılandı. Faturayı devletin ödeyeceğinden emin olan yemek firması yetkililerinin ise faturayı şişirdiği iddia edildi.

FİRMA YETKİLİLERİ İLE AŞIRI SAMİMİYET

Emniyet Müdür Yardımcısı ile yakın ilişki içerisinde olan şirket sahiplerinin yemeklerinin kalitesine dair personel şikâyetlerinin kulak ardı edildiği belirtiliyor. Firmanın aldığı paranın karşılığını hak eder bir hizmet sunmaması ve şirket çalışanlarının rahatsız edici tavır ve davranışları yemekhaneden faydalanan birçok memurun canını sıkmış durumda. Huzursuzluğun had safhaya çıktığı şu günlerde birçok yere yapılan şikâyetlerin sonuçsuz kalması endişeleri arttırıyor.

ASKER VE POLİS İAŞE SIKINTISI YAŞARKEN

Emniyet Müdür Yardımcısının akrabalarına sunduğu kahvaltıdan haberdar olan Çevik Kuvvet Şube personelinin bu durumdan oldukça rahatsız olduğu öğrenildi. Özellikle son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan çatışmalarda asker ve polisin iaşe sıkıntısı yaşamasına rağmen İstanbul'da karşılaşılan bu durum herkesi rahatsız etti. Şikâyetleri şimdilik görmezden gelen yetkililerin bu durum karşısında nasıl hareket edecekleri merakla bekleniyor.

HABER MERKEZİ | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Emniyette 'şaibeli ihale' iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete