Günün Videosu

​IŞİD ve El- Nusra militanları sınırımıza dayanacak

Ateşkes ilan edilince IŞİD ve El- Nusra militanları nereye kaçacak?
KARŞI GAZETE | ANALİZ

IŞİD VE EL- NUSRA MİLİTANLARI KAPIMIZA DAYANACAK!


Suriye'de ateşkes çok yakın... 15 Şubat tarihinde yayınladığımız analiz haberde Suriye'de bir hafta içinde ateşkesin imzalanacağını söylemiştik.

Haklı çıktık...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Suriye'deki çatışmaların sona erdirilmesi konusunda prensipte anlaşmaya vardıklarını söyledi. Esad da ateşkesi destekliyor.

Peki bundan sonra ne olacak?

ABD VE RUSYA, IŞİD'E KARŞI BİRLEŞTİ...

Ateşkes sonrasında ABD, Rusya, Esad, PYD, muhalifler hatta Suudi Arabistan dahil, tüm aktörler terörist unsurlara karşı pozisyon alacak.

Kim bu terörist unsurlar? IŞİD ve El- Nusra...

IŞİD MİLİTANLARI, SIĞINMACILARIN ARASINA KARIŞACAK...

Güneyden Esad, batıdan PYD'nin sıkıştıracağı IŞİD ve El- Nusra militanları ne yapacak? Tek kaçış yolu olarak Türkiye sınırına yönelecek... Yani önümüzdeki günlerde sınırlarımızdan sığınmacıların arasına karışmış IŞİD ve El- Nusra militanları geçmeye çalışacak...

Türkiye'nin derhal bu gerçeğin farkına varması ve sınırlardaki önlemleri artırması gerekiyor. Bu kişilerin ülke içinde serbestçe dolaşmasının önüne geçilmesi, çok ciddi incelemelerden geçirilmeleri ve mümkünse belli bölgelerde tutulmaları gerekiyor.

Ateşkesin ardından  'Suriye'den kaçıyorum' diye alınan sığınmacıların; Ankara'daki patlamayı gerçekleştirenler gibi elinde Türk Hükümeti'nin verdiği resmi belgelerle serbestçe dolaşan  potansiyel saldırganlardan biri haline gelmesinin önlenmesi hayati...

TÜRKİYE'DEKİ YABANCILAR DA TEHDİT ALTINDA...

Sınırdan geçmeye başlaması muhtemel Nusra ve IŞİD militanları, Türk vatandaşları için olduğu kadar, Türkiye'de faaliyet gösteren yüzden fazla yabancı misyon temsilciliği ve yabancı sermayeli şirketler için de tehdit oluşturacak.

Askeri stratejistler,  Türkiye'nin Suriye politikasını  derhal değiştirmesi gerektiğini ve - tüm büyükler ateşkese giderken- bir an önce Suriye'deki ateşkesin tarafı olmanın yollarını bulması gerektiğini belirtiyor. "Türkiye, ateşkesin bir parçası olmak zorunda" diyen stratejistler ”Bu ateşkes, terörist gruplara müdahale için ortam yaratmaya çalışıyor. Eğer Türkiye uymazsa ateşkesi bozan taraf olur. Uzun vadeli yeni bir strateji belirlenmeli ve Suriye'de başlayan yeni oluşuma göre bir politika izlenmelidir." uyarısı yapıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​IŞİD ve El- Nusra militanları sınırımıza dayanacak" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete