Günün Videosu

"Yukarıdan bomba ile bizi mahvetsinler madeni de çıkarsınlar"

Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Azizağaoğlu, Cerattepe’de yaşananları Karşı Gazete’ye anlattı.
Ayşegül KASAP | RÖPORTAJ | KARŞI GAZETE

Yaşananları devlet terörü olarak değerlendiren Azizağaoğlu, “ Artvinlilere buradan sahadan çıkın, kaçın diyorlar. Ha bunu yapacaklarına şunu yapsınlar; Yukarıdan bomba yağdırsınlar, bir gecede bizi mahvetsinler madeni de çıkarsınlar” ifadelerini kullandı.

İşte Azizağaoğlu’nun Karşı Gazete’ye yaptığı o açıklamalar…

Cerattepe’de yaşananları kısa bir şekilde özetleyebilir misiniz?

Artvin’e karşı 7-8 gündür çok ciddi baskı var. Artvin halkına yapılan devlet terörüdür. Bakın ben muhtarım, aynı zamanda kamu görevlisi durumundayım. Fakat şu anda Artvin’e terörist muamelesi yapılıyor. Biz hukuka saygılıyız, saygılı olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir sapmamız olmayacak. Ama devletin yetkililerini de polisi ve jandarmasını da hukuka davet ediyoruz. Böyle olması gerekir.

YAŞAM HAKKINI SAVUNAN KADINI TEKMELEMEK…

Yaşam hakkını savunan bir vatandaşı, bir kadını tekmelemek, tokatlamak, küfretmek hiçbir yerde görülmemiştir. Ama biz bunu Artvin’de yaşadık ve bunu da siyasallaştırıyorlar. Buraya PKK hiçbir şekilde giremez. Her köyüme giderim. Bir köyüme PKK girmişse o anda enselenmiştir. Ya şikayet etmişizdir, ya biz yakalamışızdır. Baksınlar tarihe, burada hiçbir şekilde ne PKK ne de başka bir örgüt barınamamıştır. Nedense bize bu yaftayı vuruyorlar birkaç günden beri.

Neden böyle bir yafta vuruyorlar peki?

Bakınız; ben geçen yıl Taner Yıldız Bakanımızla da görüştüm. Şu anda 325 maden şirketine izin verilmiştir. 170 küsur HES santraline izin verilmiştir. 170 santralin tamımı da yapılıyor, hiç itirazımız yok. 11 baraj yapılacak, 8’i yapılıyor şuanda ona da itirazımız yok. 325 maden sahasının 323’ünün yapılmasına hiç itirazımız yok. Ama iki tanesi var ki, tam kafayı kesiyor ve bize yaşam alanı sağlamıyor.

YUKARIDAN BOMBA YAĞDIRSINLAR…

Yani Artvin’i bitiriyor…

Tabi. Artvin’i, her şeyi bitiriyor. Biz buna karşıyız. Yoksa madenin çıkmasına ve ya devletin karının olmasına karşı değiliz. Burada yapılacak olan şey; iki şirketin elemanlarını ve insanı zenginleştirilecek, bunları koruyacak olan devlet, bizi de ezecek. Artvinlilere buradan sahadan çıkın, kaçın diyorlar. Bunu yapacaklarına şunu yapsınlar; Yukarıdan bomba yağdırsınlar, bir gecede bizi mahvetsinler madeni de çıkarsınlar.

Yani sonuna kadar direneceksiniz…

Aynen öyle… Hukuk çerçevesinde sonuna kadar direneceğiz.

Başbakanla gerçekleşen görüşme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben oradan uygun bir karar çıkacağını düşünmüyorum. Gelecek şey şudur;  şuana kadar kendileri hukuku çiğnemişlerdir. Biz hukuku çiğnemiş değiliz. Hukuku çiğnemeyen bir vatandaş olarak bize diyecekler ki ‘Hukuka karşı mısınız?’ ‘hayır’ diyeceğiz –ki diyorum- o zaman diyecekler ki ‘14 Mart’ta mahkeme var, o mahkeme sürecini bekleyelim herhangi bir işlem yapmayın siz de bizde’ diyecekler.

14 Mart’ta da mahkemeye ‘buradan olumlu karar çıkart’ diyecekler. Bize de mahkeme kararına saygılıysanız ‘işte karar burada’ diyecekler ve çıkartmaya çalışacaklar.

SARAY’DAN İKİ DEFA TEMASA GEÇTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarları Saray’a sürekli çağırıyor. Sizinle bu konu hakkında hiç görüştü mü?

İki defa temasa geçtiler Artvin için… Artvin’den giden muhtarlarımız da maden için sürekli hayır diyorlar. Madene hayır derken, bunun altını çizmek istiyorum, siyasi olarak hayır denmiyor. Eğer siyasi olarak hayır diyen olursa karşılarına ilk çıkan ben olurum. Biz muhtarlar her türlü partiden oy alan insanlarız. Herkese de aynı mesafedeyiz. Halkın çıkarı için madene hayır diyoruz.

BİR FUTBOLCU KADAR DA DEĞERİMİZ YOK MU? DEVLETİ HUKUKA DAVET EDİYORUM

Burada devletin yapacağı şey referanduma gitmektir. Bir ikincisi; burada Cengiz İnşaatı, taraflı ve yanlı olarak zenginleştirme yapmasınlar. Devletin ihaleyi tek taraflı feshetme yetkisi vardır. Feshetsin ihaleyi gelsin devlet kendisi yapsın. Yani birisi zenginleşecek diye bir ili katletmeye kimsenin hakkı yok.

Burada 260 milyar kar edilecek deniliyor. Bir futbolcunun yıllık bedeli 325 milyar. Ya bir futbolcu kadar da mı düşünemiyorlar Artvin’i… Yapılan zulümdür. Ben burada devleti hukuka davet ediyorum.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Yukarıdan bomba ile bizi mahvetsinler madeni de çıkarsınlar"" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete