​HDP'den milletvekili adayı oldu diye işten attılar!

HDP'nin Tekirdağ milletvekili adayı Şehnaz Kaya siyasi görüşü nedeniyle işsiz kaldı!
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ

"HDP'DEN ADAY OLDUM DİYE İŞTEN ÇIKARDILAR"


HDP'nin Tekirdağ ikinci sıradan milletvekili adayı olan Şehnaz Kaya, Penti Çorap firmasının Çorlu Fabrikası'ndaki işinden siyasi görüşü nedeniyle çıkarıldı.

Karşı Gazete'ye konuşan Kaya, HDP'den milletvekili adayı olduğu için iş yerinde baskıya maruz kaldığını ve işçilerin bir bölümünün kendisine 'PKK'lı' diyerek psikolojik şiddet uyguladığını  öne sürdü.

HDP'Lİ ADAYA TEPKİ İÇİN İŞÇİLER FABRİKADA ÜRETİMİ DURDURMUŞ!

İşten çıkarılma kararının insan kaynakları müdürü tarafından kendisine 'yönetimin kararı' denilerek önce sözlü olarak bildirildiğini söyleyen Kaya şu açıklamayı yaptı:

"Müdür bana gelip 'keşke sizin gibi yüz tane çalışma arkadaşımız olsaydı dünyaya meydan okurduk ama ne yazık ki HDP adayı olduğunuz için siyasi kimliğiniz nedeniye sizi işten çıkarıyoruz' dedi. Bunu sözlü olarak söylediler, yazılı bildirimi imzalarken de ben el yazımla bu gerekçenin tarafıma söylendiğini not düştüm.

Zaten bir süredir bana işçiler tarafından baskı uygulanıyordu. HDP Çorlu İl Binası'na  baskın yapıldığı gün yani 8 Eylül'de baskının görüntülerini izlerken benim de görüntülerimi görmüşler. O zaman ben eş başkandım.  'Biz PKK'lı istemiyoruz' diyerek üretimi durdurdular.

"PENTİ YÖNETİMİ ÖNCE DESTEK OLDU SONRA İŞTEN ATTI"

Yönetim o dönem işçilere  'biz kimseyi siyasi düşünceleri nedeniyle işten çıkaramayız.' dedi Bana da 'siz işinizi yapın ama ciddi direniş var devam ederse tekrar düşünmemiz gerekir.' açıklaması yaptılar. Sonra da   5 Ekim Pazartesi günü işime son verildi. İşçi sınıfının bir başka işçiye karşı böyle bir tavır sergilemesi çok üzücü ve ilginç. Ancak ben barış, adalet ve özgürlük için mücadeleme devam edeceğim. Hukuken de hakkımı arayacağım."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​HDP'den milletvekili adayı oldu diye işten attılar!" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete