Bayırbucak’ta El Kaide bağlantılı Nusra da savaşıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’yı IŞİD’e operasyon adı altında Suriye’de Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak bölgesinde katliam yapmakla suçladı.
Bayırbucak bölgesinde IŞİD unsurlarının olmadığı bilinse de, El Kaide bağlantılı radikal İslamcı Nusra Cephesi burada savaştığını gizlemiyor, bölgeyi iyi tanıyan gazeteciler de Nusra’nın Türkmenlerle birlikte savaştığını doğruluyor.

ERDOĞAN: BAYIRBUCAK'TA DAİŞ YOK, KİMSE KİMSEYİ ALDATMASIN

Rus uçağının dün sınır ihlali gerekçesiyle düşürülmesinin ardından bugün açıklamalarlada bulunan Erdoğan, Rusya’nın operasyon yürüttüğü bölgede IŞİD’in olmadığını vurgulayarak “Bayırbucak Türkmenleri’nin olduğu Lazkiye ve kuzeyi bu bölgede DAİŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın” dedi.

DAVUTOĞLU: TEK BİR TERÖR UNUSURU YOK

Erdoğan’la aynı çizgide konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, “Bayırbucak bölgesinde tek bir DEAŞ unsuru ve terör unsuru yoktur. DEAŞ’a saldırıyoruz diye Bayırbucak’a saldırmalarına da göz yumamayız” ifadesini kullandı.

Davutoğlu şöyle devam etti: “Masum Suriyeli sivillere, özellikle de Türkmenlere dönük katliama yol açılmamalı. Bugün Türkiye’nin sınır boylarında sivil halka misket bombalarıyla adeta bir katliam yapılıyor. Buna derhal son verilmeli. Bu saldırıları gerçekleştirenler katliamın sorumlusu olacaktır.” 

ÇATIŞMALARIN BAŞLANGICINDAN BU YANA NUSRA 'CEPHE'DE

Erdoğan’la Davutoğlu’nun Bayırbucak bölgesinde ‘terör unsuru’ bulunmadığına dair açıklamalarına karşın, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ülkesinin hedefleri arasında saydığı El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi Bayırbucak’taki çatışmaların başlangıcından bu yana aktif rol alıyor.

Örgütün Twitter üzerinden 19 Kasım’da paylaştığı videoda Türkmen Dağı’nda çatışmalara katılan Nusra savaşçıları görülüyor.



Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bayırbucak’ta El Kaide bağlantılı Nusra da savaşıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete