Alzheimer hastası turist kayboldu

Üç günlük gezi için İstanbul'a gelen alzheimer hastası Fransız turist Joseph Hermot (78), Kadıköy'de kayboldu
Görme engelli eşi Marie Dominique Hermot ile rehber eşliğinde Kadıköy'ü gezen Hermot, daha sonra Sultanahmet'te kaldıkları otele dönmek üzere Eminönü İskelesi'ne hareket etti.

Bu sırada hastalığının nüksettiği ve vapura binmemek için direndiği belirtilen Hermot, bir süre sonra kalabalığın içinde kayıplara karıştı.

Turist rehberi Adnan Kılıç, yaptığı açıklamada, gezinin ardından saat 15.30 civarında vapura binmek için Eminönü İskelesine hareket ettiklerini belirterek, "Bu esnada alzheimer hastalığı nükseden Joseph Hermot, beni tanımamaya ve vapura binmemek için direnmeye başladı. O sırada eşine dönerek kendisini ikna etmesini istedim. Tam bu anda kalabalığın içine karışarak kayboldu. Kendisini yarım saat boyunca aradık ancak bulamadık. Zabıta ve polise haber verdik fakat henüz bir sonuç elde edemedik" diye konuştu.

Marie Dominique Hermot ise eşinin üzerinde kendisini tanıtan herhangi bir kimlik ve pasaport olmadığını ifade ederek, "alzaymır olduğu için soranlara adını veya kaldığımız oteli bile söyleyemez. Onu hemen bulmayı umuyorduk ama gece olması nedeniyle artık daha çok tedirginim. Türk vatandaşlarından kendisini görenlerin en yakın polis merkezine ya da Fransa Konsolosluğu'na bilgi vermelerini rica ediyorum" dedi.

Joseph Hermot'un üzerinde mavi gömlek, kırmızı kazak ve lacivert ceket bulunduğu bildirildi.

Kaynak: haberturk.com

    :

    :

    :

    :

    "Alzheimer hastası turist kayboldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete