MİT kamyonları işi baştan aşağı bir fiyaskodur

Radikal yazarı Murat Yetkin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin görüşlerini köşesinde yazdı. "Bakın, o MİT kamyonları işi baştan aşağı, neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacak bir fiyaskodur." dedi
İşte yazının ilgili kısmı: 

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül kendisi mahkemelik olan MİT kamyonları ile Suriye'yede savaşan gruplara malzeme sevkiyatını haber yaptıkları için tutuklandılar dün akşam saatlerinde.

Hem de asketi casusluk, terör örgütü üyesi olmak, devlet sırlarını yayınlamak gibi son derece ağır suçlamalarla.

Üzüntü ve utanç duyuyorum, ama iki sevgili meslektaşımın, iki sevgili arkadaşımın bir gün oradan başı dik çıkacaklarını biliyorum.

***

Bugün Can ve Erdem'i hapse atarak kendilerince toplumu susturacaklarını düşününen, bugün o kararı bir tür intikam neşesiyle karşılayan zihniyetin bugün olmasa da yarın bunu savunamayacak durumda kalacaklarından da eminim.

BAKIN DÜNKÜ SORUŞTURMALARA, DAVALARA...

Bugün onların bütün sorumluluğunu devletin içinde "paralel" yapı kurmakla suçladıkları Fethullah Gülen cemaatine -sanki onların önünü açan kendileri değilmiş gibi atıp "kandırılmışız" diye aklanma çaBası içinde olanlar yarın bu ısmarlama davanın utancını kimlerin üzerine atacak sizce?

***

Bakın, o MİT kamyonları işi baştan aşağı, neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacak, neyin ne olduğu bugün olmasa da yarın daha iyi anlaşılacak bir fiyaskodur.

Aynı iktidarın iki kanadı arasındaki rekabetin devletin güvenlik ve istihbarat örgütlerini bölüp birbirine düşürmesinin hikayesidir.

Aynı zamanda düne kadar komşusunda kan dökülmesine ortak olmak istemeyen, Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü kendisine ilke edinmiş Türkiye'nin, komşusundaki iktidarı devirip başkentinde kutlama yapma hedeini düpedüz ilan edecek kadar kendi iktidarının kibrine kapılmasının hikayesidir.

Ama hikaye ortalığa dökülmüş, mahkemeye yansımıştır. Mahkemeye yansımış konu dünyanın her yerinde, ya da şöyle diyelim, her demokraside haberdir.

Meslektaşlarımız bunun belgelerine hepimizden önce ulaşmış, haberi hepimizie alatmışlardır, bu gazetecilik başarıları nedeniyle bugün içerdedirler.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
 

    :

    :

    :

    :

    "MİT kamyonları işi baştan aşağı bir fiyaskodur" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete