Metin Feyzioğlu'ndan çok sert Can Dündar açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu gazeteciler Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına çok sert tepki gösterdi. Feyzioğlu, "Sulh ceza hakimlikleri iktidarın yeni sopası olmuştur" dedi.
TBB Başkanı Feyzioğlu önce Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Ardından da Dündar ve Gül'ün götürüldüğü Silivri cezaevine geçti. KRT'den Çağlar Cilara'nın yayınına bağlanan Feyzioğlu gazetecilerin tutuklanmasının son derece vahim olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

"SULH CEZA HAKİMLİKLERİ İKTİDARIN YENİ SOPASI OLDU"

"Son derece vahim. Çünkü, tutuklamanın hiçbir şartı oluşmuş değil. Bu insanlar kaçmamışlar, kaçma niyetleri de yoktur. Delilleri karartmak söz konusu bile değil, çünkü haberin içeriği ile ilgili açılmış bir soruşturma. Bu sebeple tutuklamanın hiçbir şartı oluşmamıştır. Sulh ceza hakimlikleri iktidarın yeni sopası olmuştur" 

"YARGI YOLUYLA BASINI SİNDİRMEK İSTİYORLAR"

"Daha önce pek çok siyasi içerikli davada gördüğümüz gibi yargı yolu ile basını baskı altına alma, korkutma ve yıldırma amacı güdülmektedir. Gazetecileri haber verdikleri gerekçesi ile bırakın tutuklamayı soruşturulması bile AİHM sözleşmesine açıkça aykırı. Haklarında bir ceza soruşturması açılması bile AİHM sözleşmesine aykırı. Basın özgürlüğü olmazsa toplumun, vatandaşların iktidarı denetlemesi mümkün olamaz. Basın mensupları kendilerine ulaşan bilgileri, haber değeri varsa, toplumun bir kısmı için önemliyse açıklamakla yükümlüler, basın mensubu olmalarının kendilerine verdiği sorumluluk bu. Gazetecinin bunu yayımladığı için soruşturulması akıldan bile geçirilemez. Bu kadar güncel ve kamuoyunu bu kadar ilgilendiren bir haberi yaptığı için soruşturuluyorsa demokrasi çok ciddi yara almıştır."

"TÜRKİYE'NİN VAY HALİNE"

"Bu haber yapıldığında içeriğinin gerçek dışı ve yalan olduğunu söylemişti siyasi iktidar. İçeriği yalansa devlet sırrını ele geçirme ve açıklamaktan söz edilemez çünkü devlet sırrı yoktur. İçeriği doğruysa, IŞİD'e silah sağlamaktan bahsediliyor, o zaman Türkiye'nin vay haline. Bu çelişkinin altını ısrarla çizmek gerekiyor."

"MİT'İN SİLAH TAŞIMA YETKİSİ YOK"

"MİT'in silah taşıma gibi bir açık yetkisi yok. Uluslararası açıdan komşularımızın toprakları üzerindeki haklarına saygı göstermeK zorundayız. Komşularımızın toprak bütünlüğüne yönelik hiçbir şekilde bir girişimde bulunamayız. Eğer bu silahlar IŞİD denilen terör örgütüne gidiyorsa ortada vahim bir durum var. IŞİD'e gitmiyorsa devlet sırrı nerede. Eğer sırsa Türkiye'yi zora sokacaktır."

İşte Feyzioğlu'nun o açıklamaları...



Kaynak: KRT - Çağlar Cilara

    :

    :

    :

    :

    "Metin Feyzioğlu'ndan çok sert Can Dündar açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete