Günün Videosu

AKP günlüklerine CHP'li gençlerden cevap...

Nokta Dergisi'nde "AKP Günlükleri" başlığıyla yer alan haberler iktidar üyelerinin seçim konusundaki endişelerini ve iktidar olmak için uygulamayı planladıkları taktikleri deşifre etti...
Burcu ORAL EVREN | RÖPORTAJ | KARŞI GAZETE

Özellikle CHP ve gençlere yönelik ilginç eleştiriler ve tespitlerin yer aldığı günlüklerde gençlerle ilgili ifadeler  özetle şöyleydi:

AKP GÜNLÜKLERİNDE "GENÇLER" BÖYLE YER ALDI:

-Elimizde bir pipet, toplumdaki her duyguyu sömürdük.

-Son sıraya gençleri koyalım. Seçilmeleri çok önemli değil.  Her ilde 28 yaşında genç bir kızın dolaşması parti imajı açısından inanılmaz bir yarar sağlayacaktır.

-Gençlerde AK Parti’nin başarı oranı çok düşük.  Bunun siyasi açıklaması AK Parti’nin soyunun kurumasıdır.

-Bizim gençlerimiz herhangi bir gerçekliğe tekabül etmiyor.

-Seçim kampanyası sırasında da Başbakan 7 bölgede 7 üniversitede konuşma yapsın.

Gençlerden ve özellikle 28 yaş altı kadınlardan aday gösterelim. Listelerin sonunda dahi olsalar sahada gözüksünler.

-Gençler idoller üzerinden hareket ederler. Mustafa Ceceli, İbrahim Kutluay gibi isimleri partiye kazandıralım, aday yapalım.

-Bizimle uyumlu çalışabilecek rektörler atansın.

-Gençleri yurtdışı gezilere götürüp, tavlayalım...

-Üniversitelere biz yatırım yaptık ama biz gitmezken Kemalist dinozorlar üniversitelerde cirit atıyorlar.


GENÇLERDEN  AKP'YE YANIT:  "GÖZALTINA ALMADAN BİZİ DİNLEYEBİLECEK MİSİNİZ?"

AKP'li kurmaylara ait olduğu öne sürülen bu ifadeleri CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız'a sorduk... CHP Gençliği adına bakın hangi yanıt  geldi:

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YILDIZ: "AKP'Yİ ZAYIFLATAN HAMLELER HEP GENÇLERDEN GELDİ"

"AKP on üç yıldır kurmuş olduğu hegemonyayı kaybetmenin paniğiyle birlikte yeni arayışlar içerisine girmeye başladı. Bu arayışta yaşadıkları panik havası bu duruma çok da alışkın olmadıklarından olsa gerek.

Şuna emin olmalıyız ki kurdukları hegemonyanın bazı ayakları eksik kaldığından telaşlı bir şekilde bu ayakları tamamlamaya çalışıyorlar. Bununla beraber görülen o ki zayıf karınları olan gençlik politikalarını güçlendirerek bu eksikliklerini kapatacaklarını düşünüyorlar.

Bugüne değin AKP’yi zayıflatan iki hamleden ikisi de gençlik tarafından geldi. Bunlardan birincisi Haziran ayaklanması idi. İkincisi ise 7 Haziran’dı. Gençliğin 1 Kasım tercihi öylesine önemlidir ki on üç yıllık hegemonyayı kıracak ve birilerini titretecektir. İşte bütün bunları topladığımızda 1 Kasım’ın ana öznesinin gençler olduğunu görmekteyiz.

"SANIRIM YİNE ELLERİNDE PİPETLE BEKLİYORLAR..."

'Ellerinde pipetle duyguları sömürdüklerini' ifade etmişler, sanıyorum yine ellerinde pipetle hazır bir şekilde bekliyorlardır, fakat sömürecek bir duygu kaldığını pek düşünmüyorum. Bugüne dek birçok alanda alabileceklerinin maksimumunu aldılar. Psikolojide 'duygusal vampirlik' diye tanımlanan olgu, duyguları olanlar için geçerli bir tanım olmalı. Dolayısıyla vicdanlarını yitirmiş olanları ayıklayıp Suruç’ta, Reyhanlı’da, Dağlıca ve Ankara’da başrole koymuş olmalılar.

"GENÇLERE VE KADINLARA BAKIŞ AÇILARI HİÇ DEĞİŞMEMİŞ"

Yine gençlere ve kadınlara bakış açıları on üç yılda nasılsa, günlüklerde de hiç değişmemiş olacak ki kadına bir pazarlama tekniği üzerinden bakmışlar. Kadını cinsiyeti üzerinden değerlendirip salt vitrin olsun diye seçilmeyecek yerden koymak bu pespayeliğin bilinç altlarındaki yansımasıdır. İlla kadın aday koymak istiyorlarsa partimizi örnek alarak ilk sıralarda  yer verebilirler.

"AKP'NİN ELİNDE GENÇLERE VAAT EDECEK ARGÜMAN YOK!"

Bu zihniyetin elinde genç seçmene yönelik vaat edebilecek hiçbir argüman yok. Kendileri gençlere olsa olsa çalınan geleceklerini, haksız tutuklamaları, sokaklarda gençlere yapılan saldırıları vaat edebilir. Bunun haricinde bildirgelerine kamusal alanları nasıl kısıtladıklarını bir başlıkta toparlayarak ekleyebilirler.

"GENÇLERİ GÖZALTINA ALMAK  YERİNE ONLARA  KONUŞMA FIRSATI VERSİNLER"

Günlüklerde yer alan; '7 bölgede 7 üniversite' önerilerinin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gençler kamu üniversitelerinde taleplerine karşılık yeterince muhatap bulamıyorlar. Bu ziyaretler sonucunda ülkenin gerçek sahibi olduğunu düşündüğümüz tüm ilerici gençlere bugüne dek söylenen yalanların hesabını sorma hakkı doğar. Tabi bu ziyaretlerde kendilerini eleştirecek, sorgulayacak olan gençlere gözaltı yerine konuşma fırsatı verirlerse...

"AKP, KENDİ AYDINLARINI YARATAMADI..."

Yine deşifre olan bu günlüklerdeki 'gençleri ünlü karakterlerle tavlama' stratejisi yeni bir strateji değil. Bu daha önce de birçok siyasi organizasyon tarafından denendi.

Burada esas olan Türkiye gençliğinin kendisini hangi değerler üzerinden tanımladığıdır. AKP’nin on üç yılda en çok zorlandığı konu kendi entelektüellerini/ aydınlarını yaratamaması sorunudur. En son yarattıkları aydın karakterinin mizah sayfalarına konu olacak tarzdaki şiiri esasen her şeyi özetlemekte. Bunu bir nebze de olsa bir zamanlar kol kola oldukları şimdilerde ise 'paralel' adını verdikleri örgütle dolduruyorlardı. Bugün o boşalan alan, hala boş kalmaya devam ediyor."

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "AKP günlüklerine CHP'li gençlerden cevap..." hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete