Tevhid-i Tedrisat'ı siliyorlar...

İnce: "Bu kafayla milli maçta gol atan futbolcunun mezhebini sorgularız!"
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ

Hem halifeliğin kaldırıldığı hem de Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile eğitimdeki medrese ve okul ikiliğine son verilip, eğitimin birleştirilirdi gün bugün... 3 Mart... 1924 yılında atılan bu adımları, aradan geçen yıllar hangi noktaya getirdi? Eğitimde dini öğelerin artırılması, çağdaş bir Türkiye Projesi'nin önünde engel olacak mı? Siyasetçi kimliğinin yanısıra aynı zamanda bir eğitimci olan CHP'li Muharrem İnce ile son birkaç günün eğitim  haberlerini konuştuk...

İKİ EŞİ OLAN NASRETTİN HOCA KİTABINI, ÖĞRENCİLERE NEDEN OKUTUYORLAR?



-AKP iktidarı üyelerinin büyük bölümünün kendini yakın hissettiği bir yaşam tarzı var... Son dönemde hem söylemsel hem eylemsel alanda sıkça karşımıza çıkıyor... Bunlardan sonuncusu iki eşi olan Nasrettin Hoca kitabının öğrencilere okutulmasıydı... Nasrettin Hoca'nın iki eşi var, birbirleriyle Hoca'nın sevgisini kazanmak için sürekli yarışıyorlar ve ikisi kuzen aynı zamanda... Kitaptaki sorular ise "Hoca iki karısını mutlu edebildi mi? Hoca iyi bir koca mı?" vb... Bu kitabın basılıp öğrencilere okutulduğu bir eğitim modeli nereye gidiyor?

"TÜRKİYE  BU KAFAYLA, MİLLİ MAÇTA GOL ATAN FUTBOLCUNUN, ŞEHİDİN AĞABEYİNİN MEZHEBİNİ SORGULAYAN HALE GELİR!"

Tam da 3 Mart'ta ilan edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun önemi ortaya çıkıyor... Bu kafanın biraz daha ilerisi "babanın kızına duyduğu şehvet günah değildir"e, biraz daha ilerisi de IŞİD'e gider... Türkiye bu kafa ile milli maçta gol atan futbolcunun mezhebini sorgular hale gelir, şehidin ağabeyinin mezhebini sorgular hale gelir... Hatta aynen Suudi Arabistan'da olduğu gibi "kadın insan mıdır?" tartışmasına kadar gider!

"PKK İSTEDİ DİYE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN CANINA OKUDULAR!"

Eğitimi, laik ve bilimsel niteliğinden kopardılar ... Bunu iki şekilde ile yaptılar... Bir; okul öncesi eğitimde aslında başarılı bir iktidardı AKP başlangıçta. Fakat PKK, "çocuklar ana dilini öğrenemiyor" diye buna karşı çıktı, PKK'nın talebini yerine getirmek  için okul öncesi eğitimin canına okudular... Ve ikinci ayağı olarak da;  5 yaşındaki çocukların başını örtmeye başladılar.

Türkiye'nin geleceğinden, bu eğitim sistemi devam ettiği sürece ciddi kaygılarım var.

HİÇBİR ŞEY OLAMAYANIN, 'CUMHURBAŞKANI OLACAĞI' VAAT EDİLEN ÜLKE...

-Eğitimdeki bir başka değişiklik de imam hatip okulları aracılığıyla yapılıyor... İmam hatip sayısını ve bu okullara giden öğrenci sayısını artırmak için özel çaba harcıyor iktidar... İki gün önce Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz'ın sözleri gazetelere haber oldu. O haberlere göre Yılmaz, imam hatip mezunlarına övgüler yağdırıyor ve bu okulların Türkiye'nin geleceğine damga vuracak kişiler yetiştirdiğini söylüyor. Hatta diyor ki  "Eğer imam hatipliyseniz kendinizle gurur duyun, unutmayın ki hiçbir şey olamazsanız da cumhurbaşkanı olursunuz..."

Bir ülkenin yöneticileri, okullar arasında ayrım yapamaz! İmam hatip  de, Anadolu lisesi de, Fen lisesi de, Güzel sanatlar lisesi de, devlet lisesi de yöneticilerin gözünde aynı olmalıdır. Milli Eğitim Müdürü onunla gurur duyacağına geçen gün açıklanan, liselerin matematik ve fen bilimlerindeki sonuçları ile gurur duysun! O listeye bakarsa kiminle gurur duyması gerektiğini görebilir...

KİMİNLE GURUR DUYACAĞIMA MATEMATİK, TÜRKÇE, FEN SONUCUNA  BAKIP KARAR VERİRİM"

Ben bir öğretmen olarak ve imam hatip lisesinde görev yapmış bir öğretmen olarak bütün okullarımıza eşit mesafedeyim. Öyle olmaya mecburum. Kiminle gurur duyacağıma da matematik, fizik, kimya, Türkçe, yabancı dil ve coğrafyadaki başarı sıralamasına bakarak karar veririm. O sıralama önemlidir benim için.

- Karşı Gazete olarak özel bir haberimiz vardı... Gelecek yıl eğitim müfredatının değişmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ana hedefi olacakmış ve müfredattan Darwin, Freud gibi bilim insanlarının görüşleriyle ilgili bölümlerin ayıklanıp, Tevhid inancını geliştirecek bölümlerin eklenmesi planlanıyor... Böyle bir adımı nasıl yorumlarsınız?

"180 DERECE İLE 360 DERECENİN FARKINI BİLMEYEN PROFESÖR BİR  BAŞBAKANIMIZ VAR!"

180 derece ile 360 derecenin farkını bilmeyen, profesör bir başbakanımız var... 1071'de Malazgirt'te  topları gümbürdeten ve 'ey CHP, 1915’te neredeydin! Neden karşı çıkmadın Çanakkale Savaşı'na' diyen, engin tarih bilgili cumhurbaşkanımız var!   Zaten kimin, neyi bildiği ortada...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Tevhid-i Tedrisat'ı siliyorlar..." hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete