Günün Videosu

Erdoğan ve AKP hükümetinin de kimlik bilgileri çalınmış!

Binali Yıldırım 'Kimlik bilgileri çalınmadı' dedi ama hem kendinin ki hem de Erdoğan'ın bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Ancak veritabanında yer alan ve kimlik bilgileri çalınanlar arasında Binali Yıldırım da bulunuyor. Yapılan sorgulamada Binali Yıldırım'ın kimlik bilgileri tüm ayrıntılarıyla yer alıyor.

ERDOĞAN'IN DA KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINMIŞ

Haberdar'dan Ahmet Memiş'in haberine göre, kimlik bilgileri sorgulamasında asıl skandal ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kimlik bilgilerinin çalınmış olması. Yapılan sorgulamada Erdoğan'ın kimlik bilgilerinin dökümüne de ayrıntılı bir şekilde ulaşılıyor.

Sadece bu iki ismin değil daha bir çok siyasetçinin de kimlik bilgilerine yapılan sorgulamada rahaTlıkla ulaşılabiliyor. Bu durum Binali Yıldırım'ın kimlik bilgilerinin çalındığı doğru değil' şeklindeki açıklamasını yalanlarken, 50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığını da doğruluyor.

DAVUTOĞLU'NUN DA...

Hürriyet yazarı İsmet Berkan ise 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasına ilişkin olarak, "bilgilerin internete de yüklendiğini" yazdı. Erişimine engel getirilen siteye VPN ile girerek dosyaları bilgisayarına indirdiğini söyleyen Berkan, dosyalarda 2011 seçimi öncesinde seçmen sıfatı kazanmış 46 milyon 611 bin 709 vatandaşın TC kimlik numaraları, anne-baba isimleri, nüfusa kayıtlı oldukları yer, doğum tarihleri ve bugünkü MERNİS’e kayıtlı adreslerinın olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kimlik bilgilerinin dosyalarda yer aldığnı ifade eden Berkan, "Mesela o zamanlar Başbakan olan Erdoğan hâlâ Ankara Subayevleri’nde kayıtlıymış, Davutoğlu ise İstanbul Bahçelievler’de oturuyormuş" dedi.

ERİŞİME ENGELLENDİ

Skandalın ortaya çıkmasının ardından siteye müdahale edildi ve erişime engellendi. Şu anda kimlik bilgilerinin sorgulandığı siteye Türkiye'den girilemiyor.

50 MİLYON VATANDAŞIN KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINMIŞTI

Bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia edilmişti..

Toplamda 49 milyon 611 bin 709 kişiye ait kimlik bilgilerini barındıran veri tabanını inceleyen Associated Press (AP) haber ajansı, "Sorguladığımız 10 TC kimlik numarasının 8'i listede doğru detaylarla birlikte yer alıyordu" demişti.

AP, internete yüklenen veri tabanını "Bugüne kadarki en büyük kamuya ait bilgi sızıntısı" olarak niteledi.

Veri tabanını ele geçiren bilgisayar korsanlarının kullandığı bilgisayarların sunucularının Romanya'da olduğu gözüküyor. Verilerin yüklendiği internet sitesinin web alanının ise İzlanda'dan alındığı belirlendi.




Kaynak: Ahmet Memiş - Haberdar

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan ve AKP hükümetinin de kimlik bilgileri çalınmış!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete