Turkcell’in ‘Ensar’ inadı pahalıya patladı!

Türkiye 4.5G teknolojisini konuşurken Turkcell sponsoru olduğu Ensar Vakfı’nın tecavüz kriziyle uğraşmak zorunda kaldı.
KARŞI GAZETE

İnternet hızında dünyanın çok gerisinde olan Türkiye, 4.5G teknolojisini heyecanla karşıladı.

Telekomünikasyon sektöründe liderlik iddiası bulunan Turkcell’in 4.5G kampanyası, adı çocuklara tecavüz skandalıyla anılan Ensar Vakfı sponsorluğunda ısrar etmesi nedeniyle pek olumlu geçmedi. AKP baskısıyla, sponsoru olduğu Ensar Vakfı’ndan desteğini çekemeyen Turkcell yüz binlerce müşterisinin sert tepkisine maruz kaldı.

OLUMSUZ HABER VE YORUMLAR 10 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI

Devam eden Ensar krizinin sadece ilk haftasında yapılan olumsuz haber ve yorumların eriştiği kişi sayısının 10 milyonu aşması şirket yetkililerini harekete geçiren etken oldu. Ünlü isimlerin de uzun yıllara dayanan müşteriliklerini sonlandırması ve bunu sosyal medya üzerinden ilan etmeleri Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Turkcell’in durumunu daha da zorlaştırdı.

Normal seyirde Turkcell hakkındaki olumsuz haber ve eleştirilerin ulaştığı kişi sayısı 1 milyon kişi rakamını pek geçmezken Ensar krizinin ilk haftasından 10 milyon kişiyi aşan erişim rakamı yönetimde soğuk duş etkisi yarattı.

‘İMAJ KRİZİ’Nİ AŞMAK İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI

AKP’ye karşı eli kolu bağlı olan Turkcell yönetimi bu olumsuz haber krizini “imaj yenileme reklamları” ile aşmayı deneyecek. Şirketin yüksek bütçeli bir algı onarım kampanyası kararı aldığı öğrenildi. Reklam ajanslarına kesenin ağzını açan şirketin bu hamlesi nasıl sonuçlanacak birlikte izleyeceğiz. Şimdiden TV’lerde boy gösterecek uzun Turkcell reklamlarına hazır olun.

BİR İLETİŞİM ŞİRKETİNİN DRAMI: TWITTER’A ENGELLEME KARARI

Özellikle sosyal medya üzerinden gelen sert protestoların önünü alamayan şirket yetkilileri Twitter’a engelleme talebinde dahi bulundu. Doğal olarak da bir iletişim şirketinin sosyal medya için engelleme talebi yine sosyal medyada alay konusu oldu. Engelleme kararı onlarca eleştirel etiket eşliğinde paylaşım rekoru kırdı.


Kaynak: @bakistebuolmadi

ENSAR’A DESTEK AÇIKLAMASIYLA BORSADA SERT DÜŞÜŞ

Olumsuz etki sadece sosyal medyada kalmadı. Hisseleri Borsa İstanbul’da (BİST) işlem gören Turkcell’in iki haftalık fiyat grafiği sert düşüşler gösterdi. Hisseleri %35 pay oranıyla halka açık olan şirketin dikey düşüş gösteren fiyat grafiği yatırımcılarını da tedirgin etti.


Grafik Kaynak: @birolakbaba
 
karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Turkcell’in ‘Ensar’ inadı pahalıya patladı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete