"2010'da tutuklanan 12 kimlik dolandırıcısının arkasında kimler var?"

50 milyon kimlik bilgisinin çalınmasında CHP'yi suçlayan Zaman Gazetesi'ne, CHP'nin bilişimci Genel Başkan Yardımcısı Aksünger yanıt verdi. "Çalınan bilgiler 2009 yılına ait, bizim sistemimiz ise 2013’te çalışmaya başladı!"
Burcu ORAL EVREN |  ÖZEL | KARŞI GAZETE 

Kayyum yönetimindeki Zaman ve Yenişafak Gazeteleri'nde  yer alan haberde 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınması konusunda Cumhuriyet Halk Partisi suçlandı. Haberde, YSK'nın paylaştığı kimlik bilgilerinin CHP'nin e-seçmen portalında yayınlandığı öne sürüldü.

KAYYUM'UN KÖSTEBEK HABERİNE CHP TEPKİSİ

Karşı Gazete'ye konuşan CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise iddiaları kesin bir dille yalanladı.

AKSÜNGER: "TİYATRO OYUNU SERGİLİYORLAR"

"Bunlar gerçekten tiyatro oyunu sergiliyor." diyen Aksünger, çalınan kimlik bilgilerinin 2009 yılına ait olduğunu; CHP'nin ise 2013 yılındaki verileri, 2013 yılındaki seçimlerin güvenliği için paylaşıma açtığını vurguladı.

"Zaten bu bilgiler bir tek bizde yok... 30 partide var. AKP, her konuda olduğu gibi yine algı yönetimi yapmaya çalışıyor." sözleriyle haberi eleştiren Aksünger, şöyle konuştu:

"SUÇLU AKP İKTİDARI"

"Asıl suçlu AKP iktidarıdır. Bu bilgiler tüm kurumlarda var. İçişleri Bakanlığında var, Sağlık Bakanlığı kimlik bilgilerini satıyor. Binali Yıldırım'ın açıklamaları doğru değil. Adalet Bakanı saçmalıyor... Devlet ciddiyetinden çok uzak işler yapıyorlar. "

”BURSA'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI"

Aksürger, söz konusu olay hakkında  2010 yılında operasyon düzenlendiğini ve  Bursa'da gözaltılar yapıldığını, şu an 12 kişinin de cezaevinde tutuklu olduğunu açıkladı.

"2010’DAKİ KİMLİK BİLGİLERİNİN ÇALINMASI DAVASI KİMLERE UZANMIŞ, AKP AÇIKLASIN?"

 Erdal Aksünger, Karşı Gazete aracılığıyla Hükümet'ten şu sorulara yanıt istedi:

-50 milyon kimlik bilgisinin çalınması davasında Hakimin kararı neymiş?
-Operasyon sonunda kimlere uzanmış bu iş?
-Hangi isimleri bulmuşlar?
-AKP kendisi açıklasın bakalım o dava sürecini, niye açıklamıyor?"

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""2010'da tutuklanan 12 kimlik dolandırıcısının arkasında kimler var?"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete