MHP'li Vural'dan kriptolu telefon iddiası

”Başbakan Binali Yıldırım'a terör örgütünden nasıl haber geliyor?”
KARŞI GAZETE | ANKARA

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Binali Yıldırım'ın, AKP Milletvekillerine verdiği iftarda terör örgütünden kendilerine  (silahları bırakabiliriz, konuşalım) diye doğrudan, dolaylı haberler geldiğini söyleyerek PKK ile aralarındaki ilişkinin sürdüğünü itiraf ettiğini öne sürdü.

BAŞBAKAN İLE KANDİL ARASINDA KRİPTOLU TELEFON HATTI MI VAR?

"Başbakan'ın bu açıklaması, terör örgütünü doğrudan doğruya muhatap almaktır" diyen Vural, Kandil ile AKP arasında kırmızı telefon hattı mı var? Bu doğrudan görüşmeyi kimlerle, ne zaman yapmıştır Sayın Başbakan ve AKP Hükümeti? Bunu açıklamak zorundadır." dedi.

7 Haziran 2015'ten beri 550 şehit verildiğinin altını çizen MHP Grup Başkanvekili "Bir başbakana, terör örgütünden nasıl doğrudan doğruya haber geliyor?" diye sordu. Vural şöyle konuştu:

”TERÖR ÖRGÜTÜ İLE HÜKÜMET ARASINDA İLİŞKİ OLDUĞUNUN İTİRAFI"

"Sayın Başbakan, teröristlerle ve onların uzantılarıyla doğrudan, dolaylı haberleşme kanalı oluğunu ifade ediyor. Bir terör örgütünün muhatabı hükümet nasıl olabilir? Nasıl bir Sayın Başbakan, terör örgütüyle doğrudan haberleşme yaptığını söyleyebilir? Şehitlerin kanları kurumadan bu nasıl ifadelerdir, nasıl gaflettir? İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Kandil ile AKP arasında kırmızı telefon hattı mı var? Bu doğrudan görüşmeyi kimlerle, ne zaman yapmıştır Sayın Başbakan ve AKP Hükümeti? Bunu açıklamak zorundadır. Hangi akil adamlar, hangi balıkçılar bulanık suda balık avlamak için yine devreye sokulmuştur? Son derece vahimdir. Bir Başbakan'ın terör örgütünden doğrudan ve dolaylı haber geldiğini söylemesi, terör örgütü ile hükümet arasında bir ilişki olduğunun itirafıdır. Çözüm Süreci'ni buzdolabından indirme görevi saray tarafından Başbakan'a mı verildi? Sayın Başbakan, bu iş havuz yönetmeye benzemez."

KILIÇDAROĞLU'NA MERMİ ATILMASI PROVOKASYONUNU "ORGANİZASYON"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde mermi atılmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan   Vural, teröre karşı safları güçlendirmeleri gerektiğini belirterek, herkesin üslubuna dikkat etmesi çağrısı yaptı.

"TERÖRLE MÜCADELEDE 1 NUMARALI SORUMLU HÜKÜMETTİR"

Oktay Vural, "Cenaze törenine gelen bir muhalefet liderine yapılması gereken, orada acıları paylaşma iradesi ortaya koymaktır. Bu tip mevzi organizasyonlar yapılır. Bütün bu süreçlerin bir numaralı sorumlusu, terör örgütüne karşı zafiyet içinde olan politikalardır, çözüm süreçleridir. Sorumluluk sahibi olanların bunların bedelini ödemesi gerektiği açık ve nettir. Terörle mücadele konusunda bir numaralı sorumlu Hükümettir." diye konuştu.

Vural, dokunulmazlıklar konusundaki Anayasa değişikliğinin son gün imzalamasının yanlış olduğunu ifade ederek Erdoğan'ın terörle mücadeleyi 15 gün geciktirdiğini öne sürdü.

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın 15 gün neden beklettiğini, neden son gün imzaladığını açıklaması gerekiyor." diye konuştu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "MHP'li Vural'dan kriptolu telefon iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete