Günün Videosu

Oktay Vural'dan Suriyelilere vatandaşlık için flaş iddia!

Rusya ve İsrail'den sonra "Esad'lı Suriye" ile barış mı imzalanacak?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği "Suriyelilere vatandaşlık verilmesi" önerisine farklı bir bakış açısı ile yaklaşan MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, AKP Hükümeti'nin bu konuyu tartıştırmasının altında başka amaçlar olabileceğine dikkat çekti.

SIĞINMACILARA VATANDAŞLIK ÖNERİSİ, ESAD'LI SURİYEYE GEÇİŞİN ARACI MI?

Karşı Gazete'ye konuşan Vural, Erdoğan'ın Rusya ve İsrail ile barışma hamlelerinden sonra 'Esad Suriye'si ile de görüşme kanallarını açmak isteyebileceğini ve bu önerinin barışmanın alt yapısı olabileceğini söyledi. Vural; "Toplumun her kesiminden Suriyeli sığınmacıların vatandaşlığa geçirilmesine tepkiler oluştu... Acaba Erdoğan Türkiye'deki bu tepkileri bahane ederek 'Esad ile barışalım ve sığınmacıları geri gönderelim...' politikası mı izlemeye başlayacak? Bu öneri Esadlı bir Suriye'ye geçişin aracı mı olacak?" diye konuştu.

" 'Türkler Suriyeli sığınmacıları  istemiyor'  diyerek  Esad'la anlaşıp bir siyasi çözümü arayışına girebilirler; kamuoyundaki olası  tepkiyi azaltmak için de bu öneriyi gündeme getirmiş olabilirler.'  diyen Oktay Vural her durumda, toplu vatandaşlık verilmesinin vatan ve millet kavramlarını aşındıracağına dikkat çekti.

"VATANDAŞLIK VEREREK, SURİYELİLERDEN OY DEVŞİRECEKLER"

Toplu vatandaşlık vermenin, sosyolojik, ekonomik alanlarda sorunlar yaratacağına ve güvenlik açığına neden olabileceğine dikkat çeken Vural, "Suriye'yi boşaltıp, kime teslim edecekler?

AB ile imzalanan geri kabul anlaşmasında gizli bir söz mü verildi? Sığınmacılara statü sağlanması şartı o anlaşmada vardı. 'Statü' denilen acaba vatandaşlık verilmesi miydi? 

Türkiye Hükümeti acaba niye bunlara kol kanat geriyor, hangi zorunluluktan?" yorumu yaptı.

Toplu vatandaşlık konusunun siyasi sonuçlarının da olacağına işaret eden MHP'li Vural, "bu kitle AKP için seferber edilmiş bir kitle olacak ve oy deposu olarak  kullanılacak. AKP bu nedenle de bu işi siyasi bir fırsat olarak görüyor. 'Toplu vatandaşlık' projesi,  AKP için bir oy devşirme modelidir."  dedi.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Oktay Vural'dan Suriyelilere vatandaşlık için flaş iddia!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete