Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a hodri meydan: Referandum yapalım

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Suriyelilere vatandaşlık verilmesi hakkında referandum çağrısı geldi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık açıklamasına ilişkin, “Başkanlığı getirecek, bunlar da bize oy verecekler diye bir arayış içindeyse ve bunun için yapıyorsa bu Türkiye’ye ihanettir. Ha illa diyorsan ki biz bunu yapacağız, e sen düne kadar hep milli irade, milli irade diyordun, o zaman gel kardeşim bir referandum yapalım, şu millete bir soralım, var mısın, hodri meydan” önerisini yaptı.

-“HANGİ GEREKÇEYLE ALIYORSUN VATANDAŞLIĞA?”-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık açıklamasına değinerek özetle şunları söyledi:

“3 milyon Suriyeli. Bir baktık birden bire bir açıklama, neymiş, Suriyelileri vatandaşlığa alacak, niye alıyorsun? Hangi gerekçeyle alıyorsun vatandaşlığa?

6 milyon işsiz var. 17 milyon fakirimiz var. Ben Suriyelilere karşı değilim. Bizim misafirimiz, kucakladık, soframızı paylaştık. Onların Türkiye’ye gelmelerine hiçbir zaman niye geldiniz de demedik, savaştan kaçıyorlar.

Anlaşmayı imzaladılar, Suriyeliler burada kaldı, şimdi onlara vatandaşlık vereceğiz, niye veriyoruz, hangi gerekçeyle veriyoruz vatandaşlığı? 3 milyon Suriyeli… Gaziantep eğer önlem alınmazsa önümüzdeki süreç içerisinde çok daha ciddi tehlikelerle karşılaşabilir. IŞİD’in yuvalandığı bir yerdir Gaziantep. Ankara’da Hacıbayram’da olduğu gibi…

Eğer bunları alırsanız Türkiye’nin sosyal dokusu bozulacak. Türkiye’nin açıkça genleriyle oynanıyor. Güvenlik riski var. Kimin terörist olduğunu kimin masum olduğunu kimse bilmiyor. Böyle bir açıklamayı yapmak için aklını peynir ekmekle yemek gerekir. Hangi gerekçeyle böyle bir açıklama yapıyor?

Siz bütün bunları unutuyorsunuz, ben Suriyelilere vatandaşlık veriyorum diyorsunuz, büyük kentlerde gettolar oluşacak ve bu kamplaşmalara, gerilimlere yol açacak.

Bakın daha geçen gün Konya’da oldu.

Önümüzdeki süreç içerisinde çatışmalar çok daha farklı noktalara gelebilir.

Bunlar devleti yönetemez. Böyle bir ruh hali içinde Türkiye’yi yönetiyorlar.

-“BÜTÜN BUNLARI TÜRKİYE’DE YENİ BİR REJİM KURGULAMAK İÇİN YAPIYORLARSA"-

Eğer bütün bunları Türkiye’de yeni bir rejim kurgulamak için yapıyorlarsa bu da Türkiye’ye ve bizim insanımıza karşı bir ihanettir.

-“BU TÜRKİYE’YE İHANETTİR”-

Başkanlığı getirecek, bunlar da bize oy verecekler diye bir arayış içindeyse ve bunun için yapıyorsa bu Türkiye’ye ihanettir.

Yapılması gereken şudur; Suriyeli kardeşlerimizi elbette kabul edeceğiz, elbette ki sorunlarıyla ilgileneceğiz, Suriye’deki savaşın bir an önce sona ermesi lazım.

-“ELİNDE BENZİN BİDONUYLA GİDİLMEZ”-

Oraya silah göndermemeliyiz. Komşunun evinde yangın varsa elinde benzin bidonuyla gidilmez. Müslüman Müslümana kırdırılamaz.

Suriye’nin yeniden onarılması lazım. Herkesin evinin olması lazım. TOKİ konutlarını vereceğim diyorsun, Suriye’de yanan yıkılan evler var, onları yapalım, Avrupa Birliği'nden de yardım alalım, hiç kimse dedesinin babasının bulunduğu toprakları terk etmek istemez.

-REFERANDUM ÖNERDİ-

Ha illa diyorsan ki biz bunu yapacağız, e sen düne kadar hep milli irade milli irade diyordun, o zaman gel kardeşim bir referandum yapalım, şu millete bir soralım, var mısın, hodri meydan…”

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a hodri meydan: Referandum yapalım" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete